Leerlingen Nuborgh College Veluvine Nunspeet aan de slag met douchewedstrijd

Hoe stimuleer je jongeren bewuster om te gaan met hun energie- en waterverbruik? Door hen uit te dagen mee te doen aan een wedstrijd! Met die insteek deelde duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam – namens de gemeente Nunspeet – donderdag ruim 300 douchecoaches en scoreformulieren uit op het Nuborgh College Veluvine in Nunspeet. Veluwe Duurzaam deed dit in samenwerking met de leerlingenraad van de school. De klas met de meeste deelnemers en minste doucheminuten wint een leuke prijs.

De douchecoach die leerlingen donderdag kregen, bevat drie kleine zandlopertjes. Met deze zandlopers kunnen de leerlingen goed in de gaten houden hoelang ze douchen. Zo kunnen ze proberen om hun douchetijd te verkorten. Wie het lukt om binnen 4 minuten te douchen, kan veel energie en water besparen.

200 glazen water
Iemand die van 10 minuten naar 4 minuten douchen gaat, bespaart al zo’n 40 liter water. Dit staat gelijk aan zo’n 200 glazen water. Ook wordt er veel energie bespaard met korter douchen: voor het opwarmen van (douche)water is namelijk gas nodig.

Bioscoop en sokken
Elke klas kan bijhouden wat de totale douchescore is van alle leerlingen in 5 dagen tijd. De klas met relatief de meeste deelnemers en minste doucheminuten wint een bioscoopbezoek. Daarnaast krijgt elke deelnemer een paar duurzame sokken.

Veluwe Duurzaam deelt samen met de leerlingenraad de douchetimers uit.

3 gedachten over “Leerlingen Nuborgh College Veluvine Nunspeet aan de slag met douchewedstrijd”

  1. Pingback: sleep music

  2. Pingback: sleeping music

  3. Pingback: ดูซีรี่ย์ออนไลน์

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud