31 oktober laatste ophaaldag tegeltaxi Ermelo

Inwoners van de gemeente Ermelo kunnen op 31 oktober gratis hun tuintegels laten ophalen, als zij deze vervangen voor planten. Met de ophaalservice wil de gemeente Ermelo inwoners stimuleren om hun tuin groener en duurzamer te maken. Inwoners kunnen hun tegels via duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam aanmelden voor de laatste ophaaldag.

Ermeloër André Heidekamp liet begin oktober zijn tegels ophalen door de tegeltaxi. Hij heeft de tuin van zijn nieuwe woning grondig aangepakt. “Alleen op de oprit hier liggen nog stenen, verder is alles eruit voor een groene tuin,” vertelt hij.

Gratis ophaalservice
Inwoners kunnen gratis gebruikmaken van de ophaalservice. Zij hoeven alleen hun tegels aan te melden en op te stapelen aan de straat. Op de ophaaldag haalt chauffeur Gerbrand de tegels op met zijn vrachtwagen. “Ik vind het leuk om de tegeltaxi te rijden, want je maakt mensen blij door hun tegels op te halen.”

Hergebruikt in de bouw
Aan het eind van de ophaaldag wordt de inhoud van de vrachtwagen gewogen. In totaal is er al ruim 43.000 kilo aan tegels opgehaald. Dat zijn zo’n 4500 stoeptegels. Na het wegen worden de tegels verpulverd tot menggranulaat. “Het menggranulaat wordt gebruikt als harde ondergrond in de bouw of als onderlaag onder snelwegen,” vertelt Gerbrand. De tegels krijgen dus een tweede leven.

Aanmelden voor de laatste ophaaldag
De laatste ophaaldag van de tegeltaxi is op maandag 31 oktober. Inwoners die gebruik willen maken van de gratis ophaalservice kunnen hun tegels uiterlijk aanmelden tot 28 oktober 12.00 uur. Aanmelden kan via duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam: www.veluweduurzaam.nl/tegeltaxi-ermelo.

Ermeloër André Heidekamp laat zijn tegels ophalen door de tegeltaxi.

2 gedachten over “31 oktober laatste ophaaldag tegeltaxi Ermelo”

  1. Pingback: spa music

  2. Pingback: meditation music

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud