Energiecoach op bezoek: ‘We zijn wegwijs gemaakt op het gebied van energiebesparing en subsidies’

De pas in Ermelo gevestigde Ron Spreekmeester en zijn vrouw Aurora Ruiz Rosado willen graag een zuinige én comfortabele woning. “Dat is in deze tijd een complexe opgave als je geen specialist bent. We hebben daarom gezocht naar deskundige hulp en vroegen een gesprek met een energiecoach bij Veluwe Duurzaam aan.”

Ron Spreekmeester: “Energiecoach Ruud de Jong was erg enthousiast, behulpzaam en gaf deskundig advies. Hij heeft ons wegwijs gemaakt op het gebied van techniek, subsidieregelingen en energiebesparing. We zijn weer een paar stappen verder nu.”

Gericht doel
Energiecoach Ruud de Jong: “Als energiecoach heb je steeds leuke gesprekken met een gericht doel. Mensen willen bijvoorbeeld weten hoe het zit met de ventilatiesituatie van hun huis. Dan breng ik daar een CO2-meter heen en bespreek ik laten de resultaten. Vaak levert dat vervolgvragen op.”

Leerzaam
Ruud vervolgt: “De gesprekken zijn zowel inhoudelijk, prettig, boeiend als afwisselend. Ik leer er zelf trouwens ook veel van. Als ik een vraag voor de eerste keer krijg, zoek ik dat op op internet of ik vraag het weer na bij een collega-coach.”

Ventilatiesysteem
Over het gesprek met Ron Spreekmeester en zijn vrouw vertelt Ruud: “Ik kwam binnen met een CO2-meter, maar al heel snel bleek dat zij veel verder wilden gaan dan alleen de ventilatiesituatie van hun woning te bekijken. We moeten het verslag nog samen doornemen, maar ik kijk daar nu al naar uit, want dat zal ongetwijfeld een boeiend gesprek worden. Wat dat betreft is er niks leuker dan een gesprek met super gemotiveerde mensen.”

Appje
Ruud: “Wat ik persoonlijk altijd heel motiverend vind, is als iemand na een gesprek één en ander zelf uitzoekt of uitprobeert en dat daarna terugkoppelt. Zo kreeg ik een keer een appje binnen met de display van een cv-ketel die op 60 C stond ingesteld. De inwoner had zelf uitgezocht hoe dat op haar ketel moest en vervolgens aangepast – nadat ik iets had geopperd hoe ze gas kon besparen. Dan is mijn dag echt heel goed.”

Ron Spreekmeester en zijn vrouw kijken terug op een goed gesprek. “We vinden het fijn dat er mensen zijn die ons wilden helpen. Ik zou iedereen die gezond en milieuvriendelijk wil wonen adviseren een gesprek met een energiecoach aan te vragen.”

Wil je ook eens van gedachten wisselen over kleine energiebesparende maatregelen? Vraag dan een  energiecoachgesprek aan bij Veluwe Duurzaam. Dit is kosteloos en vrijblijvend. Kijk voor meer informatie op: www.veluweduurzaam.nl/energiecoach 

6 gedachten over “Energiecoach op bezoek: ‘We zijn wegwijs gemaakt op het gebied van energiebesparing en subsidies’”

  1. Pingback: relaxing harp music

  2. Pingback: coffee shop jazz

  3. Pingback: เข้าเล่น pgzeed slot game

  4. Pingback: marina bay คาสิโน สิงคโปร์

  5. Pingback: rent a scooter in honolulu

  6. Pingback: เติม เงิน ps5

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud