Energiebespaarpakketjes voor klanten voedselbanken regio Noord-Veluwe

Zo’n 300 huishoudens die zijn aangesloten bij de Voedselbank Elburg-Oldebroek, Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten en Voedselhulp Nunspeet ontvangen deze maand een praktisch energiebespaarpakketje. Deze bevatten een ledlamp, stekker met aan-/uitschakelaar en een flyer met informatie. Hiermee kunnen huishoudens die minder te besteden hebben op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met energiebesparende maatregelen en besparen op hun energiekosten. Initiatiefnemers van de pakketjes zijn de zeven regiogemeenten, de voedselbank en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

Met de oplopende gasprijzen is het nog belangrijker geworden om energie te besparen. Dit  kan al door een aantal kleine dingen in je woning aan te passen, zoals zuinige verlichting en een schakelaar waarmee je apparaten helemaal uit kunt zetten.

Eerste stap
Voedselbank Elburg-Oldebroek ontving deze week de bespaarpakketjes. Henk de Groot van Voedselbank Elburg-Oldebroek: “Onze klanten zijn vaak niet met energiebesparing bezig. Zij hebben andere zorgen aan hun hoofd. Met deze energiepakketjes wordt een eerste stap gezet: het is een aanzet om er verder over na te denken. Bovendien breng je energiebesparing hiermee heel dichtbij: een stekker en een lamp zijn heel concreet.”

Wethouder Arjan Klein, gemeente Elburg, was ook bij de uitreiking. Hij merkt op: “Ik vind het mooi dat er juist kleine maatregelen in de pakketjes zitten. Iedereen kan met deze producten energie besparen. Of je nou meer of minder te besteden hebt.”

Ook Voedselhulp Nunspeet ontvangt deze week de energiebespaarpakketjes. Veluwe Duurzaam en de gemeenten leveren de pakketjes aan en de voedselbank deelt ze uit aan de huishoudens.  

Bij Voedselbank Elburg-Oldebroek. V.l.n.r.: Sigrid van der Schaar (Veluwe Duurzaam), Henk de Groot (voorzitter Voedselbank Elburg-Oldebroek) en Arjan Klein (wethouder Elburg).
Bij Voedselhulp Nunspeet. V.l.n.r.: Anja Mulder (coördinator Voedselhulp Nunspeet) en Sigrid van der Schaar (Veluwe Duurzaam).

Bij Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten. V.l.n.r.: Paul Rombee (2e algemeen coördinator Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten), Antoinette Walenberg (algemeen coördinator Voedselbank Harderwijk, Ermelo en Putten) en Sigrid van der Schaar (Veluwe Duurzaam).

15 gedachten over “Energiebespaarpakketjes voor klanten voedselbanken regio Noord-Veluwe”

 1. Pingback: cozy beach cafe

 2. Pingback: cozy ambience

 3. Pingback: calm music

 4. Pingback: soothing music

 5. Pingback: winter jazz

 6. Pingback: sleep meditation

 7. Pingback: jazz instrumental

 8. Pingback: trap japanese

 9. Pingback: musica de academia motivação

 10. Pingback: trustbet

 11. Pingback: สีทนไฟ

 12. Pingback: รับเช่าพระ

 13. Pingback: บาคาร่า ออนไลน์

 14. Pingback: apex legends cheats

 15. Pingback: จำหน่ายอะไหล่อุตสาหกรรม

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud