Eerste Textiel Race Noord-Veluwe groot succes

Vier weken lang zijn negen basisscholen in de gemeenten Putten, Harderwijk, Elburg, Oldebroek, Nunspeet en Ermelo de strijd aangegaan om textielverspilling tegen te gaan. De Textiel Race spoort leerlingen aan om duurzamer om te gaan met hun textiel, zoals kleding, schoenen, knuffels, tafellakens en gordijnen. Wie het meeste textiel had verzameld, won de eerste plek. De leerlingen van de Timotheüsschool in Oldebroek werden eerste in de race, de leerlingen van basisschool De Akker uit Putten haalden de tweede plek en leerlingen van De Rank in Wezep haalden de derde plek in de Textiel Race Noord-Oost Veluwe.

Tijdens de Textiel Race leerden de leerlingen dat ze textiel kunnen repareren, hergebruiken of kunnen inleveren in een textielcontainer. In Nederland wordt nu namelijk nog meer dan de helft van het oud textiel bij het restafval gegooid. Hierdoor kan het niet hergebruikt of gerecycled worden.

Van 2 november t/m 27 november hebben de deelnemende leerlingen 29.089 kilo oud textiel ingezameld. Daarnaast zijn de leerlingen aan de slag gegaan om zelf kledingstukken te repareren. In totaal hebben de leerlingen 793 reparaties uitgevoerd. Inwoners uit de deelnemende gemeenten konden online aangeven dat ze nog oud textiel thuis hadden liggen, waarna scholieren het textiel aan huis ophaalden. Buurtbewoners kregen in ruil hiervoor kortingscodes voor duurzame merken als Loop.a Life, Walra bed- en badtextiel, LABFRESH en SKOTT Fashion.

De deelnemende groep won de hoofdprijs, een schoolreis naar Nemo in Amsterdam. De nummer twee, basisschool de Akker uit Putten, kregen een heerlijk taart als 2e prijs.

De Textiel Race Noord-Veluwe is een initiatief in samenwerking met de gemeenten Putten, Harderwijk, Elburg, Oldebroek, Nunspeet en Ermelo, Gresbo Post en Curitas.

6 gedachten over “Eerste Textiel Race Noord-Veluwe groot succes”

  1. Pingback: relaxing piano

  2. Pingback: relaxing smooth jazz music

  3. Pingback: jazz instrumental

  4. Pingback: global mental health treatment gap

  5. Pingback: microdose mushroom amount

  6. Pingback: buy magic mushrooms online canada

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud