Een nieuw energielabel per 2021

Verkoop of verhuur je jouw woning? Dan is het verplicht om een energielabel aan te vragen. Deze geeft aan hoe zuinig jouw woning is. Kun je deze nu nog zelf online aanvragen, volgend jaar moet er een energieadviseur langskomen om jouw woning van een label te voorzien. Ook gaat het duurder worden om een energielabel aan te vragen.

Wanneer je jouw woning wilt verkopen of verhuren, ben je verplicht om een energielabel aan te vragen. Deze wordt aangegeven met de letters A t/m G, waarbij A het meest energiezuinige label is en G de minst energiezuinige. Tot en met 31 december 2020 kun je deze zelf online aanvragen bij de Rijksoverheid voor ongeveer € 7,50. Eenmaal aangevraagd, blijft het label 10 jaar geldig.

Verandering per 1 januari 2021
Het energielabel wordt vanaf 2021 uitgebreider. Een energieadviseur komt dan voor het nieuwe label langs om je hele woning door te nemen. Het soort label dat jouw woning krijgt, hangt af van de  hoeveelheid  fossiele energie die wordt gebruikt voor de verwarming, koeling, ventilatie en het warme tapwater. Hiermee wordt het nieuwe energielabel nauwkeuriger en is het mogelijk om verbetermogelijkheden op maat aan te bieden. De kosten van het nieuwe energielabel ligt dan tussen de € 100,- en € 190,-.

Tweede Kamer wil geen duurder energielabel
Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat de aanvraag van een energielabel beter geregeld kan worden, maar dat dit niet duurder moet worden. Daarom heeft de VVD samen met het CDA een amendement (een wijziging van het wetsvoorstel) ingediend. Zij willen dat het mogelijk blijft voor woningeigenaren om voor het goedkope, digitale energielabel te kiezen. Veel andere partijen zijn het hiermee eens en staan achter dit amendement.

Meer weten over het nieuwe energielabel? Kijk dan op de website van het RVO.

4 gedachten over “Een nieuw energielabel per 2021”

  1. Pingback: winter night jazz

  2. Pingback: sleep meditation

  3. Pingback: relaxing bossa nova

  4. Pingback: sweet bossa nova piano

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud