Duurzaam wonen op de Veluwe: ervaar het tijdens een thematour

Noord-Veluwe –  Gastvrije huiseigenaren op de Veluwe stellen dit voorjaar hun huis open voor bezoekers om te vertellen over de duurzame maatregelen in hun woning. Tijdens de thematours laten de huiseigenaren zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en beantwoorden zij vragen van bezoekers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

Elke thematour is bij een andere woning. Er komen uiteenlopende onderwerpen aan bod: van het isoleren van een jaren ’70-woning tot het aanleggen van zonnepanelen op een monumentale woning. Eén van de thematours is bij Aart Plender uit Oldebroek. Zijn woning uit 1910 is stapsgewijs volledig geïsoleerd en is aardgasvrij dankzij onder andere een warmtepomp. “We hebben de afgelopen jaren vaak bij anderen gekeken hoe zij hier mee bezig waren. Nu willen wij onze ervaringen delen.”

Inschrijven voor een thematour
Het doel van de thematours is om anderen op weg te helpen en te inspireren om zelf ook duurzame stappen te zetten. De eerste vindt plaats op 7 maart in Harderwijk en staat in het teken van ‘aardgasvrij wonen’. De woning in Oldebroek is te bezoeken op zaterdag 14 maart. Ook op andere plekken op de Noord-Veluwe vinden dit voorjaar thematours plaats. Een actueel overzicht is te vinden op duurzamehuizenroute.nl/thematours.

De thematours zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route en worden georganiseerd in samenwerking met het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam en de Noord-Veluwse gemeenten. Via het platform van de Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen.

Zelf een duurzame woning aanmelden
Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Of het nu gaat om HR++ glas, zonnepanelen of een aardgasvrije woning, alle ervaringen zijn welkom. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning. Hier kun jij je woning aanmelden!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud