Van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021 is de Week Zonder Afval! Het doel: zo min mogelijk afval weggooien. Jaarlijks gooien we per persoon namelijk zo’n 490 kilo afval weg! Een groot deel leveren we gescheiden in, zodat het gerecycled kan worden, maar de berg kan nog kleiner worden!

Tijdens de Week Zonder Afval krijg je verschillende tips en worden er leuke podcasts en activiteiten georganiseerd. De Week Zonder Afval wordt georganiseerd door Milieu Centraal (in samenwerking met verschillende organisaties). Wat is er allemaal te doen tijdens deze week?

Speciale uitzending over circulaire economie
De Week Zonder Afval wordt 31 mei om 12.00 uur afgetrapt in de Circl Studio. Marloes ten Kate neemt je tijdens de lancering van 12:00-13:30 uur mee in de wereld van de circulaire economie. Tijdens de uitzending komen verschillende gasten aan het woord. Onder meer Serge Calon (van 52 Weken Duurzaam). Serge geeft handige tips & tricks voor het hele jaar. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven trapt de week af. Kijk en luister hier mee.

Zero Waste Wandeltours
Wil je weten hoe je boodschappen doet met minder plastic? En bij welke winkels je terecht kunt met je eigen bakjes en zakjes? Op 5 juni zijn er verschillende Zero Waste Wandeltours te volgen door het land. In Harderwijk leidt Gera van den Berg de wandeling. Deze zit inmiddels al vol. Wel is het mogelijk om een ‘Zelf op Pad’-tour volgen in Harderwijk. Gera van den Berg heeft hiervoor een route uitgestippeld.

Andere activiteiten
Weten wat je nog meer kunt doen/bekijken/beluisteren tijdens de Week Zonder Afval? Kijk dan op de website van Milieu Centraal.

Online tips
Ook deelt Milieu Centraal deze week verschillende tips om afval te besparen op de website. Je vindt deze tips op de website.

Over Milieu Centraal
Milieu Centraal is een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten praktische informatie biedt over milieu en energie in het dagelijkse leven; van afval tot zonnepanelen. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.


Scroll naar boven
Naar de inhoud springen