Voorjaarstuinmarkt Harderwijk biedt bewoners tuinadvies

Op zoek naar inspiratie voor de tuin? Kom dan op 28 maart naar de Voorjaarstuinmarkt Harderwijk in ontmoetingstuin Rietmeen. Initiatiefnemers zijn de gemeente Harderwijk, Groei & Bloei (vereniging van liefhebbers van tuinen en tuinieren) en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam. Bezoekers kunnen deze dag een gratis tuinschets laten maken.

De initiatiefnemers willen met de Voorjaarstuinmarkt Harderwijk bewoners helpen met het vergroenen van hun tuin. Steeds meer tuinen in Harderwijk verstenen. In een omgeving met veel stenen kan warmte moeilijker weg en ontstaat er sneller wateroverlast. Door een paar tegels te vervangen door planten, trekt water makkelijker de grond in na een hevige regenbui en blijven de tuinen koeler op warme dagen. Daarnaast wordt de leefomgeving van dieren en planten groter gemaakt, doordat er meer water voor hen beschikbaar is.

Tegel inruilen
Om de Harderwijkers te helpen bij het groener maken van hun tuin, ontvangen de eerste 200 bezoekers deze dag een plantje in ruil voor een steen uit eigen tuin. Elk huishouden kan één tegel
inruilen. Bezoekers hebben keuze uit verschillende plantjes.

Tuinschets
Bezoekers van de Voorjaarstuinmarkt Harderwijk kunnen verschillende kraampjes bezoeken. Wie als bezoeker de afmetingen van zijn tuin of een foto van zijn tuin meeneemt, kan bij één van de stands een gratis tuinschets laten maken door een tuinarchitect. Daarnaast geeft Veluwe Duurzaam namens de gemeente Harderwijk meer informatie over de regentonsubsidie.

Operatie Steenbreek
De Voorjaarstuinmarkt Harderwijk maakt deel uit van de campagne ‘Operatie Steenbreek’. Verschillende gemeenten organiseren onder deze naam acties om samen met inwoners en bedrijven de omgeving in de buurt te vergroenen.

Algemene informatie
Locatie: Rietmeen, Ouverturebaan 1-3 in Harderwijk
Tijd: 10.00-15.00 uur
 

6 gedachten over “Voorjaarstuinmarkt Harderwijk biedt bewoners tuinadvies”

  1. Pingback: bossa nova jazz

  2. Pingback: soothing relaxation

  3. Pingback: relaxing jazz music

  4. Pingback: soothing piano

  5. Pingback: hellcat pro

  6. Pingback: รับติดตั้งระบบไฟฟ้า

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud