EnergieCafé Endura over warmtepomp groot succes

Samen met de gemeente Harderwijk hield energiecoöperatie Endura Harderwijk op 20 april een EnergieCafé over warmtepompen. De avond trok bijna 175 mensen. Bezoekers kregen tijdens deze avond informatie over het duurzaam verwarmen van de woning met een warmtepomp.

Na een warm welkom van de organisatoren van het EnergieCafé, Wim Sederel (Endura Harderwijk) en Tom Meuwissen (gemeente Harderwijk) behandelde Roel Oosterhoff (installateur en ervaringsdeskundige) de verschillende soorten warmtepompen, de techniek, toepasbaarheid van de warmtepomp. Ook beantwoordde hij vragen over de kosten, het gebruik en de installatie. Isoleren bleek hierbij erg belangrijk te zijn om te kunnen overstappen op een (hybride) warmtepomp.

Huisaccu
Na de presentaties werden de (ervarings)deskundigen van verschillende informatiestands kort geïntroduceerd. Daarna konden bezoekers, onder het genot van een drankje, terecht voor individuele vragen en de werking van meerdere soorten warmtepompen zien. Zij konden zien hoe je met een warmtepomp (de in de zomer opgewekte) energie ‘s winters gebruikt in combinatie met een huisaccu. Ook ontdekten ze hoe een duale lucht/water-warmtepomp werkt.

Leden van Endura vertelden hoe ze hun eigen (soms historische) woning hadden verduurzaamd met o.a. thermodynamische en lucht/warmte-warmtepompen, airco’s en zonnepanelen. Al met al vertrokken de bezoekers van het EnergieCafé met veel informatie, inspiratie en energie om toe te passen bij de verduurzaming van hun woonomgeving.

Veluwe Duurzaam was aanwezig voor vragen over subsidies, leningen en kortingen en adviesmogelijkheden.

10 gedachten over “EnergieCafé Endura over warmtepomp groot succes”

  1. Pingback: soothing relaxation

  2. Pingback: motivational songs

  3. Pingback: Zen

  4. Pingback: bamboo water fountain healing

  5. Pingback: snowy jazz melodies

  6. Pingback: bgm jazz

  7. Pingback: piano jazz music

  8. Pingback: christmas jazz

  9. Pingback: เพิ่มวิวไลฟ์สด

  10. Pingback: sex children

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud