Zes tips voor verkoeling in je tuin

Wist je dat tuinen met veel groen en afwisselend schaduw maar liefst 5°C koeler zijn dan een versteende tuin? Operatie Steenbreek geeft een aantal tips hoe je voor een koelere tuin zorgt voor jezelf en voor vogels en insecten.

 1. Haal overbodige stenen uit de tuin en plant bodembedekkers en heesters in de tuin. Borders met vaste planten en een gazon nemen de warmte veel minder op en laten deze ook makkelijker los. En wanneer een flinke onweersbui losbarst, kan het regenwater ook nog eens beter de bodem in. Dat scheelt weer wateroverlast.

 2. Voor iedere tuin is wel een geschikte, kleine(re) boom te vinden. In de zomer is het prettig vertoeven in de koele schaduw van een boom, ook voor veel soorten vogels.

 3. Neem een groene gevel en/of een groendak. Het houdt de warmte buiten in je woning, koelt de lucht en neemt overtallig regenwater op.

 4. Maak van je schutting een groene erfafscheiding. Weer een stukje verkoeling en het zorgt voor veel leven in de tuin: met schuilplaatsen en voedsel voor allerlei vogels, insecten en kleine zoogdieren.

 5. Leg een watertuin aan. Het zorgt dat het regenwater ergens heen kan en bewegend water verkoelt. In ondiep water kunnen vogels drinken en baden. Daar knappen ze weer van op.

 6. Gebruik bij voorkeur geen airco want deze zorgt voor nog meer hitte in de straat.

Subsidie voor je tuin
Plannen om je tuin te vergroenen? Vraag dan nu subsidie voor je tuin aan bij Veluwe Duurzaam!

6 gedachten over “Zes tips voor verkoeling in je tuin”

 1. Pingback: sleep meditation

 2. Pingback: healing therapy

 3. Pingback: meditation music

 4. Pingback: dispenseroo uk

 5. Pingback: transport pneumatic

 6. Pingback: รับออกแบบระบบ

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud