Wijkplatform Zeebuurt Harderwijk helpt inwoners aan groene tuin – opgeven voor 5 mei

Bewoners uit de Zeebuurt in Harderwijk kunnen vanaf mei meedoen aan een of meerdere projecten van de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om gratis tuinadvies te krijgen. Met deze actie van stichting Operatie Steenbreek wil wijkplatform Zeebuurt uit Harderwijk inwoners helpen aan een groene tuin.

Het wijkplatform heeft de actie verdeelt in vier (losse) projecten.

Project 1: tegels (drie of minder) omruilen voor planten – zaterdag 9 mei 2020
Wie zich opgeeft, kan op zaterdag 9 mei zijn tegels omruilen voor 1, 2 of 3 planten. Op deze dag komt iemand van het wijkplatform langs om de tegels op te halen en de planten te overhandigen (uiteraard op 1,5 meter afstand).

Er is keuze uit verschillende soorten planten:

  • Planten voor in de zon: Zeeuws knoopje, kattenkruid, geranium, muurbloem, salvia, leliegras, lampepoetsergras of rozemarijn.
  • Planten voor in de schaduw: aster, longkruid of gebroken hartje.

Project 2: tegels (meer dan drie) omruilen voor tuinaarde – 23 mei 2020
Wil je meer dan drie tegels verwijderen? Dan kun je dit omruilen voor gratis tuinaarde. Op 23 mei kun je de tegels afgeven rond het kruispunt Zeestraat-Laan 40-45. Daar staan twee containers: één voor de tegels en één met de tuinaarde. Geef van tevoren wel even door hoeveel tegels je af wilt geven en wat je op de lege plek van de tegels wilt gaan plaatsen. De tegels kunnen alleen gratis afgevoerd worden als er gras of bloemen voor in de plaats komen. 

Project 3: advies herinrichting tuin met insectvriendelijke planten  – op afspraak
Hoeven er geen tegels uit je tuin, maar wil je wel graag meer bloeiende en insectvriendelijke planten in je tuin en weet je niet waar je moet beginnen? Buurtgenoot en tuinierster Ingrid Klooster komt graag een keer gratis langs om advies te geven.

Project 4: adopteer een gratis nestkastje – najaar 2020
In het najaar van 2020 kun je gratis een nestkastje adopteren. Deze worden gemaakt door een buurtbewoner uit de Zeebuurt. Het idee is om deze nestkastjes (afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus) later in het jaar samen met andere buurtbewoners te schilderen. Ook is het dan mogelijk een aantal bijenschijven mee te nemen.

Opgeven
Buurtgenoten kunnen zich opgeven vóór 5 mei om mee te doen aan van de projecten. Dit kan door een mail te sturen naar info@wijkplatformzeebuurt.nl.

Waarom een groene tuin?
Een groene tuin geeft extra verkoeling in de zomer en zorgt ervoor dat het regenwater na een flinke hoosbui makkelijker in de grond kan wegzakken. Daarmee wordt het riool ontlast.

2 gedachten over “Wijkplatform Zeebuurt Harderwijk helpt inwoners aan groene tuin – opgeven voor 5 mei”

  1. Pingback: ที่จอดรถสนามบินดอนเมือง

  2. Pingback: site.com

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud