Week van de groene tuin: vervang tegels door planten

In het kader van ‘De week van de groene tuin’ geeft Stichting Steenbreek een aantal praktische en laagdrempelige tips om met de tuin aan de slag te gaan. Eén van deze tips: vervang tegels door planten. Meer groen in de tuin vangt namelijk piekbuien op en zorgt voor meer vogels, vlinders en insecten in de tuin. De gemeenten Oldebroek, Nunspeet, Ermelo en Harderwijk zijn aangesloten bij Stichting Steenbreek.

Veel mensen denken dat je met stenen weinig onderhoud aan je tuin hebt, maar uit onderzoek blijkt dat dit net zoveel onderhoud vergt als een groene tuin. Hoe kan dat? In een verharde tuin moet je vaak veel wieden en ben je vaak lang bezig met het weghalen van groene aanslag.

Een groene tuin houdt zichzelf voor een groot deel in stand, de natuur ruimt de resten op en zorgt weer voor mooi nieuw groen. Groen zorgt er ook voor dat het koeler is en dat je het minder water hoeft te geven, omdat de planten dit vasthouden. Vaste planten zorgen voor een dekkend bladerdek en onkruid krijgt hierdoor weinig kans om te groeien.

Vergroenen is niet moeilijk: trek die stenen eruit en ga met planten aan de slag!

Tv-tuinman Lodewijk Hoekstra legt dit in deze video van Stichting Steenbreek verder uit:

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud