Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis in Hattem

Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt maandagavond 22 juni de unieke kans om via videoverbinding binnen te kijken in het duurzame huis van Theo te Winkel uit Hattem. Hij geeft dan uitleg over de duurzame maatregelen die hij toepaste in zijn woning, zoals de isolatie, zonnecollectoren en het gebruik van regenwater voor het spoelen van het toilet.

Theo heeft zijn woning in 2011 laten bouwen en wilde zich goed voorbereiden op de toekomst. “Wij hebben vijftig zonnepanelen op het dak en onze vloerverwarming is aangesloten op de zonnecollectoren en de open haard. Het regenwater wordt opgevangen, en gebruiken wij in de badkamer, de wasmachine en in de tuin.” Tijdens de online thematour vertelt hij over de keuzes die hij destijds heeft gemaakt, en hoe deze hem nu bevallen. “Zo hoop ik anderen te inspireren om zelf ook aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning.”

De online thematours
In de maand juni vinden in heel Nederland online thematours plaats. Deze zijn een alternatief voor de reguliere thematours, waarbij mensen op bezoek gaan bij een duurzame woning. Via videoverbinding geven huiseigenaren een presentatie over de duurzame maatregelen. De bezoekers krijgen de kans om in gesprek te gaan met de huiseigenaar, om zo tot een plan te komen voor hun eigen woning. Per online thematour zijn er acht plekken beschikbaar. Een actueel overzicht van alle thematours is te vinden via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours. Hier kunnen geïnteresseerden zich ook inschrijven. Na inschrijving ontvangen deelnemers een e-mail met uitleg over de deelname.

De thematour wordt georganiseerd in samenwerking met Veluwe Duurzaam en gemeente Hattem, en is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route. Via het platform Nationale Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.500 huiseigenaren hun ervaringen: online en tijdens verschillende evenementen.

Zelf ook een duurzame woning aanmelden
Wie zelf in een duurzaam huis woont, kan ook zijn ervaringen delen via de Duurzame Huizen Route. Of het nu gaat om HR++ glas, zonnepanelen of een aardgasvrije woning, alle ervaringen zijn welkom. Zo kunnen andere huiseigenaren kennis en inspiratie opdoen om zelf ook aan de slag te gaan met hun woning.

5 gedachten over “Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis in Hattem”

  1. Pingback: harp

  2. Pingback: calm music

  3. Pingback: relaxing jazz

  4. Pingback: nebraskawut onlyfans

  5. Pingback: fake euros buy,

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud