Tegeltaxi in Hattem haalt eerste tegels op

Op 28 maart heeft de tegeltaxi in Hattem voor het eerst rondgereden om tegels op te halen. Het was een succesvolle start, want niet alle aangemelde tegels konden in één keer opgehaald worden. De tegeltaxi haalt gratis tegels op bij inwoners om een groene tuin te stimuleren. Inwoners van Hattem die hun tegels willen verruilen voor bloemen, planten of ander groen, kunnen hun tegels laten ophalen door deze tegeltaxi.

De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen. De Noord-Veluwse gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem doen mee en dagen elkaar uit. De gemeente met de meest gewipte tegels, wordt de winnaar van de Noord-Veluwe-poule. Alle inwoners uit deze gemeenten kunnen tot 31 oktober 2022 doorgeven hoeveel tegels zij hebben gewipt.

Tegels laten ophalen door de tegeltaxi
Inwoners uit de gemeente Hattem kunnen hun gewipte tegels laten ophalen door de taxi. Deze rijdt elke laatste vrijdagochtend van de maand (let op: i.v.m. vakantie rijdt de tegeltaxi in juli op de 22e i.p.v. de 29e). Vooraf aanmelden is nodig en kan via NKtegelwippen@hattem.nl. Voor het ophalen zelf hoef je niet thuis te zijn. Stapel de tegels op, op de stoep zodat ze kunnen worden opgehaald en meld via www.tegelwippen.nl hoeveel tegels uit de tuin zijn gehaald.

Subsidie voor de groene tuin
Minder tegels in tuinen en straten en meer ruimte voor levend groen zijn erg belangrijk. Groen zorgt voor een natuurlijke waterafvoer, beperkt hittestress, zorgt voor biodiversiteit en is een woonplek voor kleine dieren en insecten. Daarbij is groen goed voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Via Veluwe Duurzaam kunnen inwoners die een groene tuin gaan aanleggen ook subsidie aanvragen.

8 gedachten over “Tegeltaxi in Hattem haalt eerste tegels op”

  1. Pingback: sleeping music

  2. Pingback: relaxing music sleep

  3. Pingback: เค้กลาบูบู้

  4. Pingback: see this website

  5. Pingback: where to buy magic mushrooms in oregon

  6. Pingback: ทำสติ๊กเกอร์

  7. Pingback: ไฮเบย์

  8. Pingback: pilsakmens

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud