Tegeltaxi haalt eerste tuintegels op bij Ermeloërs  

Sinds deze maand is er een tegeltaxi in Ermelo. Deze gratis ophaalservice van de gemeente Ermelo moet inwoners stimuleren hun tuin groener en duurzamer te maken. Wie gebruik wil maken van de tegeltaxi, kan zich via Veluwe Duurzaam aanmelden voor een ophaaldag.

Elise Walinga is een van de eerste inwoners uit Ermelo die gebruikmaakte van de tegeltaxi. “Het is best wel een gedoe om die zware tegels zelf naar de stort te brengen. Daarom vind ik de tegeltaxi echt een goed initiatief.”

Genieten
Zelf heeft Walinga verschillende stenen uit haar tuin verwijderd en vervangen door een moestuinbak en gras. Ze merkt al veel verschil: “De tuin voelt veel koeler aan nu er meer groen is. Ook zijn er opvallend veel vogels in de tuin én loopt het regenwater beter weg nu we het steentje voor een druivenplant hebben weggehaald. Tegels lijken misschien makkelijker, maar het gras is ook zo gemaaid. En je geniet veel meer van bloemen dan van tegels, toch?”

NK Tegelwippen
De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen. Tijdens deze landelijke competitie (van 21 maart tot 31 oktober) gaan gemeenten de strijd tegen elkaar aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Inwoners kunnen hun gewipte tegels doorgeven via Veluwe Duurzaam om zoveel mogelijk stenen op de teller van hun gemeente te laten komen.

Subsidie voor tuin
Bijkomend voordeel: wie zijn tuin gaat vergroenen, kan hiervoor subsidie krijgen via Veluwe Duurzaam. Meer informatie is te vinden op: www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling

Aanmelden voor tegeltaxi
Inwoners die gebruik willen maken van de gratis ophaalservice voor de tegels, kunnen zich makkelijk aanmelden. Dat kan via: www.veluweduurzaam.nl/nktegelwippen  De tegeltaxi rijdt op onderstaande data.

Maandag 1 augustus
Maandag 5 september
Maandag 3 oktober
Maandag 31 oktober

5 gedachten over “Tegeltaxi haalt eerste tuintegels op bij Ermeloërs  ”

  1. Pingback: gentle music

  2. Pingback: healing meditation

  3. Pingback: winter ambience

  4. Pingback: แทง pubg

  5. Pingback: hfm ดีไหม

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud