Tegeltaxi Ermelo haalt tuintegels gratis op

Ermeloërs kunnen vanaf juni gratis hun tuintegels laten ophalen door de tegeltaxi. Deze taxi is door de gemeente Ermelo in het leven geroepen om inwoners te stimuleren om hun tuin groener en duurzamer te maken. Wie gebruik wil maken van de tegeltaxi kan zich via Veluwe Duurzaam aanmelden voor een ophaaldag.

De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen, dat duurt van 21 maart tot 31 oktober. Tijdens deze landelijke competitie gaan gemeenten de strijd aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Je kunt je gewipte tegels doorgeven om zoveel mogelijk stenen op de teller van jouw gemeente te laten komen. Tijdens het Huis & Tuin Event, afgelopen 14 mei, was de aftrap van de tegeltaxi in Ermelo. Met de taxi wordt het voor inwoners makkelijker gemaakt om tuintegels te vervangen door groen.

Voordelen van een groene tuin
Tegels vervangen door groen biedt veel voordelen. Zo blijft het ’s zomers koeler in de tuin. Daarnaast trekt een tuin met planten, bomen en bloemen insecten en vogels aan. Dat is goed voor de biodiversiteit. Als er ook regenwater wordt opgevangen in een tuin, blijft de bodem langer vochtig, waardoor planten zich beter kunnen voeden. Goed om te weten: inwoners die hun tuin groener maken of regenwater in de tuin opvangen, kunnen hiervoor subsidie aanvragen.

Aanmelden voor tegeltaxi
Inwoners uit Ermelo kunnen zich eenvoudig aanmelden voor een ophaaldag om gewipte tegels gratis op te laten halen. Geef aan op welke dag je de tegels klaar hebt liggen voor de tegeltaxi, zodat de taxi deze kan ophalen. De ophaaldagen zijn:

Dinsdag 7 juni
Maandag 1 augustus
Maandag 5 september
Maandag 3 oktober
Maandag 31 oktober

5 gedachten over “Tegeltaxi Ermelo haalt tuintegels gratis op”

  1. Pingback: jazz relaxing music

  2. Pingback: Cozy Coffee Instrumental Music

  3. Pingback: เว็บบอล77

  4. Pingback: Cartel oil co

  5. Pingback: ร้านดอกไม้อารีย์

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud