Succesvolle Energiemarkt Oosterwolde

Zaterdag 28 januari bezochten maar liefst 200 inwoners uit Oosterwolde (en omgeving) de Energiemarkt in het MFC Hart van Oosterwolde. Stichting Dorpsbelang Oosterwolde nam hiervoor initiatief. Samen met de gemeente Oldebroek, Veluwe Duurzaam en een aantal bedrijven verzorgden zij een gevarieerd programma over energie besparen.

Bezoekers volgden interactieve workshops en kinderen maakten een vogelvoerketting. Energiecoaches, duurzaamheidsloket, gemeente en lokale bedrijven stonden klaar voor allerlei vragen over energie besparen. En daar werd goed gebruik van gemaakt!

Ervaringen delen
Tijdens workshops maakten bezoekers een stappenplan om zelf energiebesparende maatregelen te nemen. Of om stappen te maken richting aardgasvrij wonen. De workshop ‘Verwarmen met een (hybride) warmtepomp’ werd het drukst bezocht. En een inwoner deelde zijn ervaringen over het verduurzamen van zijn woning. Op de informatiemarkt konden bezoekers ook informatie vinden over subsidies, leningen en energiemaatregelen. En met de energiebespaarmeters die gemeente Oldebroek beschikbaar stelde kunnen bezoekers thuis het energieverbruik van een apparaat nakijken.

Wethouder Beerd Flier bezocht de energiemarkt en vertelde hierover: ‘’Het is prachtig om te zien hoe enthousiast de bezoekers worden van alle mogelijkheden die er zijn om te verduurzamen. De hoge energiekosten raken ons allemaal. Je merkt dat het leeft onder de bezoekers. Daarom vind ik het belangrijk om inwoners te inspireren en op weg te helpen om zelf aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning. Voor een betaalbare energierekening én een beter milieu. Want, door energie te besparen vermindert de uitstoot van broeikasgassen.’’

3 gedachten over “Succesvolle Energiemarkt Oosterwolde”

  1. Pingback: calming music

  2. Pingback: trapanese hip hop

  3. Pingback: Why bitcoin crashing is much worse than 9/11

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud