Steenbreekvirus Harderwijk wint Steenbreektrofee

Elk jaar wordt in Nederland de Steenbreektrofee uitgereikt aan innovatieve groenprojecten die laten zien hoe groen en water op een praktische manier worden benut. Dit jaar ontvingen Steenbreekvirus Harderwijk (categorie Burgerinitiatieven) en ikgroenhet Parkstad Limburg (categorie Professionals) een trofee.

Initiatiefnemer van het winnende project Steenbreekvirus Harderwijk is Ingrid Klooster. Aanleiding was eerder een succesvol bomenproject van de gemeente en een geveltuintjesproject in het centrum van Harderwijk.

Virus
De aanleg van een geveltuin bracht weer een beetje positiviteit tijdens de coronacrisis . Inwoners spraken elkaar op straat weer uitgebreider. Dat bracht Ingrid Klooster ertoe mensen in haar straat te helpen hun tuin te vergroenen. Dat breidde zich ‘als een virus’ uit naar omliggende straten en de hele buurt.

Buurtgewijs
De andere winnaar dit jaar is Ikgroenhet Parkstad Limburg, een meerjarenproject dat buurtgewijs wordt uitgevoerd. Het project is gericht op het stimuleren van samenwerking en contact tussen bewoners, maar ook tussen professionals en bewoners.

Over de Steenbreektrofee
De beoordeling van de 29 inzendingen werd vorig jaar in verband met de coronapandemie uitgesteld naar dit jaar. Omdat het lang niet mogelijk was om als jury bij elkaar te komen en het land in te gaan om de projecten te bezoeken, is besloten de beoordeling dit keer digitaal te doen.

Van de 29 inzendingen werden 7 projecten genomineerd. De inzendingen waren zo uiteenlopend dat is gekozen voor een beoordeling in twee categorieën: Burgerinitiatieven en Professionals. Ikgroenhet Parkstad Limburg is winnaar van de categorie Professionals.

De winnaars ontvangen naast een wisseltrofee ook de nodige
media-aandacht (met onder andere een uitgebreid artikel in de Steenbreekspecial van
Vakblad Groen) en krijgen als waardering een boom en vaste planten aangeboden.

Ook aan de slag met je tuin? Vraag dan nu subsidie aan via Veluwe Duurzaam!

5 gedachten over “Steenbreekvirus Harderwijk wint Steenbreektrofee”

  1. Pingback: peaceful music

  2. Pingback: sleep music

  3. Pingback: jazz relaxing music

  4. Pingback: cozy outdoor coffee shop ambience

  5. Pingback: site

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud