Nieuwe stap op weg naar aardgasvrij wonen in Harderwijk en Hierden

De gemeenteraad van Harderwijk wil de warmtevisie Harderwijk vaststellen. Hiermee is de gemeente een stap verder in het plan om in 2050 aardgasvrij te zijn. In 2030 wil de gemeente, als tussendoel, al 4.000 gebouwen hebben voorbereid om aardgasvrij te worden.

In de warmtevisie staan drie beleidslijnen:

  1. De eerste is een gemeentebrede aanpak, gericht op alle huishoudens om de woning te verduurzamen en mogelijk al aardgasvrij te maken.
  2. De tweede beleidslijn is buurtgebonden, waarbij met de potentiebuurten wordt uitgewerkt hoe de wijk stap voor stap aardgasvrij kan worden. Het gaat dan om de volgende 10 potentiebuurten: Drift, Hanzewaard, Nachthok, Stedenwaard, Stadsdennen-Zuidwest, Tinnegieter, Weiburg, Wittenhagen-Zuid, Zeebuurt-Oost en Zeebuurt-West.
  3. De derde beleidslijn is een onderzoekstraject, gericht op het oplossen van vraagstukken en belemmeringen die rond de warmtetransitie spelen. Per beleidslijn is uitgewerkt hoe inwoners en anderen kunnen meedoen in de warmtetransitie. Er is veel ruimte voor ideeën en plannen van bewoners om aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun buurt.

Lees het hele bericht op de website van de gemeente Harderwijk.


4 gedachten over “Nieuwe stap op weg naar aardgasvrij wonen in Harderwijk en Hierden”

  1. Pingback: trap

  2. Pingback: Coffee Music

  3. Pingback: beautiful soundscapes

  4. Pingback: สล็อตค่ายใหญ่

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud