Monumenteneigenaren Harderwijk en Elburg: vraag advies en bespaar energie in je monumentale woning

Een monument energiezuinig maken, levert je als monumenteigenaar veel op. Niet alleen in de vermindering van energiekosten maar ook om van een groot koud pand een prettig warm huis te maken. Om monumenteneigenaren te ondersteunen om deze klus te klaren, is er  in de gemeenten Elburg en Harderwijk een onafhankelijk energieadvies mogelijk. Tijdens het adviesgesprek geeft een energieadviseur tips en informatie over bijvoorbeeld isolatie en ventilatie.

In een monumentaal pand is het extra belangrijk om een goed plan te maken. Door bijvoorbeeld een vochtprobleem op te lossen, kan er op een andere plek juist schimmel ontstaan.

Een energieadviseur van Veluwe Duurzaam komt aan huis en bespreekt met de monumenteigenaar een goede route voor een plan van aanpak en kijkt daarbij naar het hele pand. De adviseurs hebben jarenlange ervaring en weten waar je op moet letten. Wat zijn de mogelijkheden met ramen en kozijnen? Is er een warmtepomp mogelijk? Deze en andere vragen kun je stellen tijdens het energieadviesgesprek.

Advies in Elburg en Harderwijk
Dit energieadvies voor monumenten is er voor monumenteneigenaren in Elburg en Harderwijk. Het advies kost €75. Dit bedrag ontvangt de aanvrager terug als er binnen een jaar energiebesparende maatregelen worden genomen. Een extra optie is dat er, naast de adviseur van Veluwe Duurzaam, ook een adviseur monumenten van de gemeente mee komt waardoor meteen duidelijk is of de plannen passen binnen de regels van de gemeente.

Eerst kijken dan doen
Samen met de Vereniging van Eigenaren (VvE) hebben zij het dak laten restaureren en isoleren. Daarnaast zijn ook de ramen vervangen. Deze moesten van enkelglas blijven, omdat het een rijksmonument betreft, maar het is wel vervangen door nieuw getrokken enkelglas met coating. Dit isoleert iets beter. Aanvullend zijn er luiken geplaatst. “Die gebruiken we in de winter om de warmte beter binnen te houden,’’ legt Michel uit.

Michel raadt andere monumenteneigenaren van harte aan om advies in te winnen. ‘’Zo weet je waar je aan toe bent. Dat doe je het beste voordat je een monument koopt.’’ Daarnaast geeft hij de tip mee om ook bij andere monumentale panden te kijken, zodat je ziet hoe anderen het hebben aangepakt.

Wil je zelf advies inwinnen voor je monumentale woning? Ga dan naar www.veluweduurzaam.nl/energieadviesgesprek-voor-monumenten en vraag het energieadviesgesprek aan.

7 gedachten over “Monumenteneigenaren Harderwijk en Elburg: vraag advies en bespaar energie in je monumentale woning”

  1. Pingback: relaxing harp

  2. Pingback: sleeping music

  3. Pingback: relaxing jazz instrumental

  4. Pingback: ปั่นบาคาร่า ทดลอง คืออะไร ?

  5. Pingback: บุหรี่นอกเก็บเงินปลายทาง

  6. Pingback: เครื่องพ่นหมอกควัน

  7. Pingback: sex 12 tuổi

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud