Korting op schoonmaken en inregelen mechanische ventilatiesystemen

Goede ventilatie in huis is belangrijk voor je gezondheid en de kwaliteit van je woning. Daarom zijn de Noord-Veluwse gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem en Veluwe Duurzaam de ventilatiecampagne ‘Dat lucht op!’ gestart. Inwoners uit één van deze regiogemeenten kunnen korting krijgen als zij hun mechanisch ventilatiesysteem laten inregelen en/of schoonmaken tot juli 2022.

Per dag komt er veel vocht in onze woning vrij. Bijvoorbeeld als we douchen, koken en wassen. Wanneer deze vochtige lucht niet naar buiten wordt afgevoerd of als er geen nieuwe verse lucht in huis komt, kunnen er veel problemen ontstaan. Denk aan schimmels aan de muren of gezondheidsklachten als hoofdpijn, vermoeidheid of verkoudheid. Ook kun je meer last krijgen van allergieën als hooikoorts. Daarom is ventileren erg belangrijk. Helemaal in huizen die goed zijn geïsoleerd.

Korting
Wie zijn mechanisch ventilatiesysteem laat inregelen en elke 5-6 jaar laat schoonmaken, zorgt ervoor dat er goed geventileerd kan worden. Tijdens de ‘Dat lucht op’-campagne kunnen inwoners een bedrijf (naar keuze) hun mechanisch ventilatiesysteem laten inregelen en/of schoonmaken.

Wie na de uitvoering van de werkzaamheden de factuur van het bedrijf betaald heeft, kan deze uploaden op de website van Veluwe Duurzaam. Veluwe Duurzaam geeft daarna 35% van het bedrag terug (maximaal 50 euro). Meer informatie over de campagne is te vinden op: www.veluweduurzaam.nl/dat-lucht-op Op deze website staan ook andere tips voor een prettig binnenklimaat.

Luchtkwaliteit checken met CO2-meter
Wie benieuwd is naar de luchtkwaliteit in zijn huis, kan hiervoor een CO2-meter gebruiken. Deze meter controleert hoe het CO2-gehalte en de luchtvochtigheid in huis is. Zo weet je gelijk of je meer moet ventileren of dat je je mechanisch ventilatiesysteem moet laten inregelen en/of schoonmaken.

Omdat ramen en deuren vaker openstaan in de zomer, heeft CO2 meten in de zomer niet zoveel zin. Daarom is de CO2-meter vanaf 1 september (na de zomerstop) weer kosteloos te lenen via de Energiebieb van Veluwe Duurzaam: www.veluweduurzaam.nl/energiebieb Bij de meter zit een handleiding met uitleg over de meter en de resultaten.

6 gedachten over “Korting op schoonmaken en inregelen mechanische ventilatiesystemen”

  1. Pingback: sleeping music

  2. Pingback: nature sounds

  3. Pingback: dallas web design

  4. Pingback: landscaping houston

  5. Pingback: real estate investing dallas

  6. Pingback: Taxi To Koh Chang

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud