Kijk mee tijdens de thematours van duurzame eigenaren


Veel Nederlanders willen aan de slag met het verduurzamen van hun huis. Om hen op weg te helpen, organiseert De Nationale Duurzame Huizen Route samen met Veluwe Duurzaam van 22 maart tot 10 april online thematours. Tijdens een videogesprek deelt een huiseigenaar die al ervaring heeft met bijvoorbeeld isolatie, een warmtepomp, zonnepanelen of kleine energiebesparende maatregelen zijn of haar verhaal.

Een groep enthousiaste huiseigenaren heeft al actie ondernomen en zijn of haar huis verduurzaamd. Dat roept vragen op: hoe kun je als inwoner dit zelf het beste aanpakken, binnen een redelijk budget en op een manier die bij jou past? Veertig ervaren huiseigenaren geven daarom een kijkje achter de schermen. In één uur tijd nemen zij geïnteresseerden mee in hun proces, de financiering en drempels om te overbruggen.

Gert vertelt zijn verhaal
Eén van de huiseigenaren die zijn ervaringen deelt via de Duurzame Huizen Route, is Gert Visser. Een aantal jaar geleden begon hij aan de verbouwing van zijn boerderij uit 1875, maar hij kon moeilijk informatie vinden. “Ik had wel wat ervaring met bijvoorbeeld een tochtstrip, maar het isoleren van een huis en een warmtepomp aanschaffen is een heel ander verhaal. Ik heb ontzettend veel gelezen en met verschillende partijen om tafel gezeten om de duurzame maatregelen te vergelijken. Die kennis geef ik graag door.” 

Schrijf je in voor een online thematour
Ontdek wat jij kunt doen en schrijf je gratis in voor één van de online thematours. De onderwerpen lopen uiteen van stap-voor-stap verduurzamen, isoleren, tot het bouwen van een tiny house of passiefhuis. Een compleet overzicht van alle videogesprekken is te vinden op www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

1 gedachte over “Kijk mee tijdens de thematours van duurzame eigenaren”

  1. Pingback: winter morning jazz

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud