Hattem geeft insecten en planten meer ruimte

Gemeente Hattem gaat, samen met bewoners, bedrijven en lokale organisaties, de komende vier jaar aan de slag om de biodiversiteit te verbeteren. Hattem wil meer ruimte bieden aan wilde bijen, vlinders, zangvogels en kleine zoogdieren.

Het aantal verschillende planten, dieren en insecten is sterk afgenomen. Eén van de oorzaken is het gebrek aan voedsel en plekken om nesten te maken. Met behulp van het 4-jarige programma van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland gaat Hattem aan de slag om planten, dieren en insecten een plek te bieden.

Niet alleen de gemeente, maar ook inwoners zelf kunnen aan de slag. Grondeigenaren kunnen bijvoorbeeld een gratis advies ontvangen om een bloeiend bijenlandschap te creëren. Deelnemers kunnen, op een nader te bepalen dag, beplanting en nestkastjes ophalen.

Workshop insectenhotel

Een ander onderdeel van het 4-jarige programma is het maken van een insectenhotel. Inwoners kunnen deze tijdens een workshop zelf maken met hout, leem en riet. Deze insectenhotels bieden bijen weer een plek aan om te nestelen.

Wanneer de workshop en de andere activiteiten worden gehouden, is nog niet bekend. Vanwege het coronavirus wordt dit later besloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud