Gratis proefritten, proeverijen, adviesgesprekken en kortingsacties tijdens Noord-Veluwse Week van Duurzaamheid

Van 8 tot en met 16 oktober is er in de regio Noord-Veluwe van alles te zien, proeven en beleven op het gebied van duurzaamheid. Iedere inwoner uit de regio Noord-Veluwe kan meedoen aan allerlei duurzame activiteiten. Denk aan leuke workshops, proeverijen met streekproducten en het inwinnen van (energie)advies. Lokale bedrijven, organisaties, betrokken inwoners, de Noord-Veluwse gemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam bieden deze activiteiten aan.

Van een warmtepomp tot aan streekproducten en van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen tot aan elektrisch tuingereedschap. Veel Noord-Veluwenaren bieden verrassend veel duurzame en natuurlijke producten aan. Tijdens de Week van Duurzaamheid wordt dit extra in de schijnwerpers gezet. Inwoners maken zo (opnieuw) kennis met het duurzame aanbod in hun eigen regio.

Duurzame kledingkastsessie
Zo kunnen inwoners bijvoorbeeld meedoen aan een proeverij bij landwinkel De Vrolijke Geit, is het mogelijk om een proefrit te maken in een elektrische auto of kunnen ze een duurzame kledingkastsessie boeken bij een kledingcoach.

Energieadvies
Mensen die meer willen weten over het verduurzamen van hun woning kunnen in gesprek gaan met een energiecoach of energieadviseur. Een energiecoach is een enthousiaste vrijwilliger die tips kan geven over (kleine) energiebesparende maatregelen in huis. Een energieadviseur is een onafhankelijke professional die inwoners adviseert bij vragen over grote energiebesparende maatregelen.

Bedrijven en organisaties kunnen hun activiteit nog aanmelden. De activiteitenlijst wordt de komende weken verder aangevuld. Het actuele overzicht is te vinden op:  www.weekvanduurzamaheid.nl/activiteiten 

Gratis buitenlamp op zonne-energie of energieverbruiksmeter
Tijdens de Week van Duurzaamheid staat op alle weekmarkten een kraam van Veluwe Duurzaam en de gemeente. Met een bon kunnen inwoners uit de regio gratis een buitenlamp op zonne-energie of een energieverbruiksmeter ophalen. Deze bon is te downloaden via www.weekvanduurzaamheid.nl/bon. Daar staan ook de data van de weekmarkten vermeld.  

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers van de Week van Duurzaamheid zijn de zeven regiogemeenten, Waterschap Vallei en Veluwe, provincie Gelderland en Veluwe Duurzaam.

5 gedachten over “Gratis proefritten, proeverijen, adviesgesprekken en kortingsacties tijdens Noord-Veluwse Week van Duurzaamheid”

  1. Pingback: soothing music

  2. Pingback: soft music

  3. Pingback: meditation music

  4. Pingback: cafe shop music

  5. Pingback: music

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud