Gratis online of telefonisch woningadvies over energiebesparing

Iedere Noord-Veluwse woningeigenaar kan vanaf april een
25-minutenadviesgesprek aanvragen in zijn gemeente. In dit gesprek is het mogelijk één centrale vraag te stellen over aardgasvrij wonen of energiebesparing. Initiatiefnemers van de adviesgesprekken zijn de zeven regiogemeenten (Harderwijk, Ermelo, Putten, Nunspeet, Elburg, Hattem en Oldebroek) in samenwerking met Veluwe Duurzaam. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vinden de adviesgesprekken op dit moment telefonisch en online plaats.

De eerste gesprekken zijn op 6 april (Putten), 7 april (Harderwijk), 8 april (Nunspeet), 15 april (Hattem), 16 april (Ermelo), 20 april (Oldebroek) en 21 april (Elburg). Wie zich aanmeldt voor het gesprek, kan kiezen uit de volgende opties: videobellen via WhatsApp, bellen via een 06-nummer of vaste lijn, of een Skype-gesprek (met of zonder beeld). De gesprekken vinden één keer per maand in iedere gemeente plaats. Als de situatie het weer toelaat, worden de gesprekken op locatie gehouden.

Eén vraag

Om je zo goed mogelijk te kunnen helpen, wordt er ingezoomd op één centrale vraag. Dat kunnen vragen zijn als: welke eerste stappen kan ik zetten naar een aardgasvrije woning, waarom is vloerisolatie zo effectief of welke maatregelen kan ik nemen om in aanmerking te komen voor die ene subsidie? Hoe meer informatie er voorafgaand aan het gesprek wordt aangeleverd (energienota’s of bouwtekeningen), hoe efficiënter het gesprek zal verlopen.

Inschrijven

De centrale vraag en aanvullende informatie (waaronder de tekeningen of nota’s) kunnen bij de aanmelding worden doorgegeven. In verband met de planning van de energieadviseurs is inschrijven verplicht. Dat kan via deze link: www.veluweduurzaam.nl/25-minuten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud