Gemeente Putten zoekt manieren om bomenbestand uit te breiden

Voor iedere boom die de gemeente Putten vanuit een project kapt, wil het college van burgemeester en wethouders er 2 herplanten. Vooral door de start van een aantal grote (nieuwbouw)projecten is dat in 2019 niet gelukt. Daarom compenseert de gemeente de aanplant van nieuwe bomen op een later moment. “Ook zoeken wij actief naar nieuwe mogelijkheden om ons bomenbestand op pijl te houden”, zegt verantwoordelijk wethouder Roelof Koekkoek.

Meer dan de helft reeds gecompenseerd

Van de 488 bomen die de gemeente in 2019 wilde herplanten, zijn er inmiddels 275 herplant. Dit komt neer op 57%. De overige 213 bomen volgen dus nog. Naast de start van grote projecten was herplant niet altijd haalbaar door onder andere te weinig zonlicht, beperkte ruimte of de aanwezigheid van kabels en leidingen.

Alternatieve herplant

“Herplant van (het dubbele aantal) bomen op dezelfde plek is niet altijd haalbaar. Daarom zijn wij op zoek naar alternatieve manieren om ergens anders toch te kunnen herplanten.” aldus de wethouder. Het project ‘Adopteer een Boom’ is een van de mogelijke opties. Dit houdt in dat particulieren gratis een boom kunnen krijgen van de gemeente om in de eigen tuin te planten. “De eerste bewoners van de nieuwbouwlocatie Rimpeler hebben dit voorjaar een boom van ons gekregen. Zij waren hier erg enthousiast over”, zegt Koekkoek.

Een andere optie die de gemeente onderzoekt is het aanleggen van een minibos of ‘Tiny Forest’. Koekkoek: “Door een perceel een bosbestemming te geven, ontstaat flink wat ruimte voor de aanleg van een (klein) bos. En daarmee de herplant en compensatie van gekapte bomen.”

10 gedachten over “Gemeente Putten zoekt manieren om bomenbestand uit te breiden”

  1. Pingback: relaxing sleep music

  2. Pingback: relax music

  3. Pingback: yoga music

  4. Pingback: jazz cafe

  5. Pingback: เช็คบัญชีมิจฉาชีพ

  6. Pingback: buy psilocybin Washington

  7. Pingback: rich89bet

  8. Pingback: sex viet

  9. Pingback: kayak

  10. Pingback: HUAYDEE มั่งมี กับ LSM99live

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud