Gemeente Hattem doet mee aan NK tegelwippen

Dinsdag 30 maart is de start van het jaarlijkse NK Tegelwippen. Gemeente Hattem strijdt met zeker veertig gemeenten in de competitie: welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen?

Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen gaf dinsdagmorgen samen met Nederlands bekendste TV-tuinman Lodewijk Hoekstra het startschot door de eerste tegel te wippen. Wanneer in heel Nederland tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, worden onze steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers.

Tweede jaar
Het NK Tegelwippen wordt voor het tweede jaar op rij georganiseerd en er strijden ruim veertig gemeenten mee van 30 maart tot 30 september. 30 maart is tevens de eerste dag van De Week van de Groene Tuin en staat geheel in het teken van ontstenen. Gedurende het NK worden in heel Nederland tegels vervangen door groen om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor onze gemoedstoestand.

Financiële ondersteuning
Om maatregelen te nemen, die helpen de gevolgen van klimaatverandering op te vangen, biedt gemeente Hattem financiële ondersteuning. Dit is in samenwerking met Veluwe Duurzaam en het Waterschap Vallei en Veluwe. De partijen hopen dat deze subsidie de bereidheid tot het verwijderen van tegels en andere maatregelen voor het klimaat vergroot. De regeling is te vinden via www.veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling

De Gouden Tegel en de Publiekswipper
De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt wint de prestigieuze Gouden Tegel. Ook actieve bewoners die hun (gevel)tuin transformeren maken kans op een prijs: de Publiekswipper. Deze prijs wordt begin oktober uitgereikt. Inwoners kunnen zich aanmelden via https://nk-tegelwippen.nl/meedoen/

7 gedachten over “Gemeente Hattem doet mee aan NK tegelwippen”

  1. Pingback: harp relaxing music

  2. Pingback: sleeping music

  3. Pingback: chicago night jazz

  4. Pingback: piano music

  5. Pingback: yahiko trap bass

  6. Pingback: psilocybe cubensis humidity

  7. Pingback: rich89bet

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud