Een nieuwe boom planten? Ontvang subsidie van de gemeente Nunspeet!

Inwoners uit de gemeente Nunspeet kunnen een leuke subsidie van € 50,- euro ontvangen als ze in januari of februari één of twee nieuwe bomen planten in hun tuin.

Het jaar goed beginnen? Plant eens een (extra) boom in de tuin! Waarom? Bomen zijn voor iedereen belangrijk: ze geven zuurstof, halen het fijnstof uit de lucht en leggen CO2 vast. Daarnaast bieden ze schaduw – wat fijn is tijdens warme zomers. Ook zorgen bomen – als ze een beetje ouder zijn – voor een goede wateropvang. Tot slot zijn bomen ook het voedsel en de huisvesting van veel insecten, vogels en kleine zoogdieren. Genoeg redenen om een boom te planten dus!

Welke bomen mag ik allemaal planten?
Het planten van vrijwel iedere boom juichen de gemeente Nunspeet en hoveniersbedrijf Stip toe. Wil je in aanmerking komen van de subsidie, dan gelden er wel een aantal voorwaarden. Zo moet de toekomstige grootte van de boom afgestemd zijn op de grootte van je tuin. Daarnaast worden alleen die bomen gesubsidieerd die inheems zijn of door bijvoorbeeld bloei een belangrijke bijdrage leveren aan de biodiversiteit. Daarnaast wordt de aanplant van hoogstam fruitbomen gesubsidieerd. Een overzicht van de beschikbare bomen is hier te bekijken. Meer informatie over de voorwaarden is ook opgenomen.

Hoe ontvang ik de subsidie?
De subsidie wordt door de gemeente verstrekt en is beschikbaar voor ieder adres in Nunspeet en voor maximaal twee bomen per adres. Wanneer je een boom bij Hoveniersbedrijf Stip besteld hebt, wordt uiterlijk in maart 2021 de subsidie rechtstreeks naar je overgemaakt. Hoveniersbedrijf Stip levert hiervoor jouw naam, adres en bankrekeningnummer aan bij de gemeente. Steekproefsgewijs wordt de verstrekking van de subsidie door gemeente Nunspeet gecontroleerd.

Hoe moet ik de boom planten?
Wanneer je een boom bestelt en zelf wilt planten, ontvang je een plantinstructie bij de boom. Voorwaarde van subsidie is ook dat er een goede plantplaats wordt gemaakt. Het kan dus zijn dat je bij het bestellen van de boom ook bodemverbetering en een boompaal af moet nemen. Overigens kun je de bomen ook door Hoveniersbedrijf Stip laten planten. Meer informatie hierover is ook in de plantlijst opgenomen. Let op! Hoveniersbedrijf Stip is i.v.m. de kerstvakantie nog gesloten tot en met zondag 10 januari. Vanaf 11 januari worden de bestellingen verwerkt en kan ook telefonisch extra informatie gegeven worden.

Stimuleringsregeling
Komend jaar sluit de gemeente Nunspeet aan bij de Stimuleringsregeling Noord-Veluwe. Dit betekent dat de bestaande gemeentelijke afkoppelingsregeling wordt aangepast en dat de subsidies voor het vergroenen van particuliere terreinen binnen de gemeente worden verruimd. Deze actie loopt hier alvast op vooruit.

4 gedachten over “Een nieuwe boom planten? Ontvang subsidie van de gemeente Nunspeet!”

  1. Pingback: calming music

  2. Pingback: bamboo water fountain

  3. Pingback: sleeping music

  4. Pingback: relaxing

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud