Duurzame Huizen Route komt met Tuin & Klimaat Route

De Nationale Duurzame Huizen Route start dit jaar met een Nationale Tuin & Klimaat Route. Er is veel mogelijk om in de tuin bij te dragen aan een beter klimaat. En waar kun je nu beter tips en ideeën opdoen, dan bij een duurzame buur die hier al over heeft nagedacht? In samenwerking met de Manifest Regio Vallei & Veluwe wordt het nu mogelijk om naast duurzame huizen ook klimaatvriendelijke tuinen te bekijken.

Al tienduizenden mensen gingen de afgelopen jaren op bezoek bij een duurzaam huis via de Nationale Duurzame Huizen Route. Enthousiaste huiseigenaren laten zien hoe zij hun woning duurzamer maakten en delen hun tips met de bezoekers.

Uit ervaring blijkt dat duurzaamheid niet stopt bij de achterdeur. Al meer dan 400 huiseigenaren geven op de website aan dat zij hun regenwater hebben afgekoppeld en bijna 260 hebben een groendak. Vanuit meerdere gemeenten kwam de vraag of er een route voor klimaatvriendelijke tuinen kan komen. Daarom is het nu tijd om hier een podium aan te geven, door middel van de Tuin & Klimaat Route.

Ervaren en beleven
Hoe ben je voorbereid op hoosbuien en droogte? Hoe maak je een waterdoorlatend terras en welke bloemen trekken extra bijen en vlinders aan? Vanaf het najaar kunnen inwoners via een nieuwe website inspiratie opdoen bij klimaatvriendelijke voorbeeldtuinen. Naast privétuinen zijn er ook publieke buitenruimten te vinden, zoals een wijktuin of een gemeenschappelijke vlindertuin. Tijdens een jaarlijks evenement kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een duurzame tuin in de buurt.

“Het is verbazingwekkend hoe je met eenvoudige maatregelen vaak al veel kunt bereiken”, vertelt Shiphrah Kleijer van de organisatie. “Door bij een buurtgenoot in de tuin te kijken, zie je wat goed werkt en krijg je bruikbare tips om zelf een start te maken.” Een tuin en erf hebben veel raakvlakken met de woning. Daarmee is de Tuin & Klimaat Route een passende aanvulling op de voorbeeldwoningen op de Nationale Duurzame Huizen Route.

Aanmelden
Iedereen die het leuk vindt om andere tuinbezitters verder te helpen, wordt opgeroepen om mee te doen. Of het nu gaat om een grote tuin met een ondergrondse watertank of een balkon met planten voor vlinders, elke ervaring is waardevol. Belangstellenden die hun tuin willen aanmelden kunnen dit alvast aangeven via www.duurzamehuizenroute.nl/tuinenklimaatroute

7 gedachten over “Duurzame Huizen Route komt met Tuin & Klimaat Route”

  1. Pingback: working with jazz music

  2. Pingback: trap music

  3. Pingback: invite sweet dreams

  4. Pingback: bossa nova

  5. Pingback: ทางเข้าเล่น jili slots

  6. Pingback: โคมไฟ

  7. Pingback: ssr77

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud