Warmetruiendag op 5 februari: trek een warme trui aan en zet de verwarming lager

De medewerkers van Veluwe Duurzaam hebben hun warme truien alvast uit de kast gehaald. Op 5 februari is het namelijk de 15e editie van Warmetruiendag! Jij doet toch ook mee?

Meedoen is simpel: zet de verwarming lager, trek een extra warme trui aan én bespaar 6% energie en CO2 per graad. Als heel Nederland op deze dag 1 graag lager stookt, kan er maar liefst 6,3 miljoen kilo CO2 worden bespaard. Voor een heel stookseizoen geldt dat er dan zelfs 1 megaton CO2 bespaard kan worden.

President Obama
Inmiddels hebben al zo’n 2,5 miljoen mensen meegedaan. Bekende eerdere deelnemers zijn bijvoorbeeld Prinses Laurentien, de NS, Donald Duck, de provincie Groningen, Waterschap Rivierenland, de Universiteit van Maastricht, gemeente Haarlem, (basis)scholen in het hele land en vele vele anderen. En zelfs in het buitenland deden mensen mee: oud-president Obama trok in het Witte Huis zijn trui aan voor Warmetruiendag! 

Klimaatverbond Nederland is de Nederlandse initiatiefnemer van Warmetruiendag; zij organiseert deze actie sinds 2007 onder het motto: ‘Verwarm elkaar, niet de wereld’.

5 gedachten over “Warmetruiendag op 5 februari: trek een warme trui aan en zet de verwarming lager”

  1. Pingback: super music

  2. Pingback: healing music

  3. Pingback: sax jazz

  4. Pingback: blote borsten

  5. Pingback: เติม psn

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud