Dirk Jan van Dalfsen wint Groene Pauw Award voor ondernemers

Dirk Jan van Dalfsen wint de Groene Pauw Award 2021 voor ondernemers. Met deze award toont de gemeente Ermelo haar waardering voor een persoon, ondernemer of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan het duurzamer maken van Ermelo. De ondernemer ontdekte een methode hoe hij van schapenwol een voedingsstof voor planten kan maken.

Van de 700 uitgebrachte stemmen ging 48% naar Dirk Jan van Dalfsen. Wijngaard Telgt ontving 31% van de stemmen en De Aalbertshoeve 21%. Van Dalfsen is paraveterinair, schapenscheerder, doet onderzoek en geeft advies.

Wethouder duurzaamheid Leo van der Velden: “Deze ambachtsman in hart en nieren maakt van de nood een deugd. Toen schapenwol geld ging kosten om af te voeren, ging Dirk Jan van Dalfsen op zoek naar nieuwe manieren om het te gebruiken. Bijvoorbeeld als voedingsstof voor de bodem of om water vast te houden bij beplanting. Zo komt er weer meer waardering voor dit prachtige natuurproduct. Het zijn circulaire toepassingen waar deze ondernemer voor gaat en dat belonen we met de Groene Pauw Award.”

Op www.ermelo.nl/groenepauw zijn de uitgebreide verhalen van Dirk Jan van Dalfsen en de andere genomineerden te lezen. De Groene Pauw Award voor ondernemers wordt op 17 november uitgereikt.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud