Denk mee over locaties voor opwekken zonne- en windenergie

Liever zonnepanelen plaatsen op grote bedrijfsdaken, in dorpskernen, het landschap of juist bij windmolens? Een aantal locaties op de Noord-Veluwe is geschikt om zonne-energie op te wekken of windmolens te plaatsen. Waar gaat jouw voorkeur naar uit? Laat weten wat jouw mening is door deze korte vragenlijst in te vullen.

Jouw mening wordt meegenomen in het plan dat wordt voorgelegd aan het Rijk. Dit plan heet de ‘Regionale Energiestrategie Noord-Veluwe’ (de RES).

Vanuit de landelijke doelstellingen uit het Klimaatakkoord wordt er in elke regio in Nederland gekeken hoe hier invulling aan wordt gegeven. Zo wil regio Noord-Veluwe in 2030 60% van de gebruikte elektriciteit in de regio opwekken via zonne- en windenergie.

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek, Putten, de provincie Gelderland, waterschap Vallei en Veluwe en netbeheerder Liander werken samen aan deze RES – in samenwerking met 130 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en andere partijen uit de Noord-Veluwe.

Uitlegvideo: hoe wil de regio Noord-Veluwe energie opwekken? 
In onderstaande video zie je wat een Regionale Energiestrategie is, hoe deze regio energie wil opwekken en welke plannen er zijn voor de Noord-Veluwe.

4 gedachten over “Denk mee over locaties voor opwekken zonne- en windenergie”

  1. Pingback: 7 medicinal mushrooms

  2. Pingback: รับทำวิจัย

  3. Pingback: เพิ่มผู้ติดตาม

  4. Pingback: essentials

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud