De Week van de Groene Tuin van start gegaan

Van 12 t/m 18 april 2022 wordt de Week van de Groene Tuin georganiseerd. Een week lang kun je meedoen aan (online) groene acties en ontvang je tips om jouw tuin, balkon of straat groener te maken.

Een groene tuin zorgt voor verkoeling in de zomer, voorkomt wateroverlast tijdens stortbuien en biedt een plek voor insecten, vogels en kleine dieren. Met kleine aanpassingen kun je al een groot verschil maken.  

Tegels eruit, planten erin
Een eerste stap richting een groene tuin kan zijn om tegels te vervangen door groen. Denk bijvoorbeeld aan kleurrijke planten, een (fruit)boom of een gazon. In dit filmpje wordt uitgelegd hoe je dit makkelijk kunt doen.

Woon je in de gemeente Harderwijk, Putten of Hattem? Dan kun je jouw tuintegels gratis laten ophalen door de tegeltaxi. Vergeet niet om tegels die verwijderd worden door te geven via NK Tegelwippen en help jouw gemeente naar de overwinning van de tegelpoule!

Subsidie voor meer groen in de tuin
Jeuken jouw groene handen om aan de slag te gaan? Inwoners van de Noord-Veluwe kunnen een subsidie aanvragen voor groene maatregelen in de tuin. Bekijk de voorwaarden en vraag het aan.

3 gedachten over “De Week van de Groene Tuin van start gegaan”

  1. Pingback: gym workout songs

  2. Pingback: beach cafe ambiance

  3. Pingback: jazz relaxing music

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud