Bewoners serviceflat Croonenburgh Ermelo zamelen gebruikte spullen in

Van oude mobiele telefoon en gebruikte postzegels tot aan lege medicijnstrips. De bewoners van serviceflat Croonenburgh in Ermelo zamelen al ruim 1,5 jaar spullen in voor goede doelen. Zo willen de bewoners hun steentje bijdragen aan een duurzame maatschappij.  

Mevrouw van Nes (78 jaar) is de initiatiefnemer van de inzameling in de serviceflat. Ze is één van de bewoners van serviceflat Croonenburgh in Ermelo, een gebouw van 5 verdiepingen hoog waar mensen van 55 jaar en ouder wonen. “Ik wilde graag iets met duurzaamheid doen. Mijn hart ligt bij ontwikkelingssamenwerking, maar ik vind duurzaamheid ook belangrijk. Die twee dingen horen eigenlijk gewoon bij elkaar.”

Afrika
De bewoonster van de serviceflat vertelt dat ze regelmatig in Afrika is geweest en zo de link met duurzaamheid kon maken. “Daar is geen vuilnisophaaldienst, waardoor het een vreselijke zooi is. Aan de andere kant hebben mensen weinig om weg te gooien. Dat zet je dan wel aan het nadenken. We zouden zorgzaam moeten zijn voor de wereld om ons heen en ons meer bewust moeten zijn van wat we allemaal weggooien.” 

Twee aardappeltjes
Het idee ontstond om in haar eigen flat ‘iets’ met afval te gaan doen. “Het oorspronkelijke plan was eerst om een gezamenlijke groentafvalbak neer te zetten. Maar voor het afval van twee aardappeltjes ga je niet helemaal naar beneden. Daarna keek ik wat in huis rond en kwam ik op het idee om gebruikte spullen in te zamelen.”

Schoenendozen
Hoe werkt de inzameling in serviceflat Croonenburgh? Iedere bewoner kan in de kelder naast de lift zijn/haar spullen kwijt. Daar hangen twee planken met kratten en schoenendozen. De spullen die worden ingezameld, gaan naar een goed doel. Dat zijn:

 • Lege cartridges en oude mobiele telefoons (bestemming: de CliniClowns).
 • Kleine plastic dopjes (bestemming: blindengeleide honden).
 • Douwe Egberts-spaarpunten (bestemming: De Voedselbank).
 • Gebruikte postzegels  (bestemming: Kerk in Actie).
 • Oude snoertjes (bestemming: een tweedehands winkel).
 • Lege medicijnstrips (bestemming: de apotheek).

92 jaar
Niet alleen mevrouw van Nes is druk met het inzamelen. Ook haar medeflatbewoners helpen mee. Als de postzegeldoos helemaal vol is, neemt iemand uit de flat hem mee naar de kerk bijvoorbeeld. “Of ik vraag of iemand hem wil meenemen. Veel zijn erg positief over dit initiatief. Zo is er ook een mevrouw van 92 jaar die elke keer een lading met lege medicijnstrips wegbrengt.”

De oproep die mevrouw van Nes wil doen aan andere leeftijdsgenoten is: “De gemiddelde leeftijd onder de bewoners hier is 88 jaar, maar ook op die leeftijd kun je nog betrokken blijven en meewerken aan een duurzame wereld. Tegen alle ouderen zou ik daarom willen zeggen: ook op deze oudere leeftijd kun je nog je steentje bijdragen!”

Kringloopwinkels, textielcontainers en gemeentewerf bij jouw in de buurt
Wil jij ook iets goeds doen met jouw (oude) spullen? Kijk dan op de website van Veluwe Duurzaam voor de locaties van kringloopwinkels, textielcontainers van Sympany en gemeentewerven waar je op de Noord-Veluwe terecht kunt: https://veluweduurzaam.nl/groenegids/afval-recycling

7 gedachten over “Bewoners serviceflat Croonenburgh Ermelo zamelen gebruikte spullen in”

 1. Pingback: click here

 2. Pingback: เช็คบัญชีมิจฉาชีพ

 3. Pingback: ruay

 4. Pingback: sex video

 5. Pingback: barber Melbourne

 6. Pingback: url

 7. Pingback: หาฤกษ์คลอด

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud