Bedrijventerrein Kerkdennen Ermelo verkeersveilig, vitaal en duurzaam

Dit jaar ging het bedrijventerrein Kerkdennen in de gemeente Ermelo op de schop. Samen met de ondernemers nam de gemeente maatregelen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en de leefbaarheid. Ook nam de gemeente duurzame maatregelen.

Wethouder Leo van der Velden en Jolande Combee-Paulus, voorzitter van Bedrijvenkring Ermelo, hebben symbolisch de laatste klimaatboom geplant. “We zijn verheugd dat na jarenlang praten de realisatie een feit is en zijn trots op het resultaat”, aldus wethouder Van der Velden.

De bedrijven kregen een aanbod om een gratis energiescan te laten doen. Hiermee kregen ze een beeld van het huidige energieverbruik en een plan van aanpak om hun bedrijf slim te verduurzamen. De bedrijven zijn hiermee voortvarend aan de slag gegaan. Een andere duurzame maatregel die is genomen was het aanbrengen van een regenwater infiltratieriool. Hierdoor stroomt overtollig regenwater niet langer nutteloos het riool in, maar wordt het opgevangen en geleid naar de bomen, de groenstroken en de nabij gelegen heide. Dit wordt nog niet heel vaak toegepast in Nederland en is daarom best uniek.  Ook zijn er ledverlichting en laadpalen geplaatst.

klimaatbomen

Op 30 november startte het laatste onderdeel van het project: het aanbrengen van het groen. Het groen bestaat onder andere uit 11 klimaatbomen. Voor deze bomen wordt hemelwater afgekoppeld en geleid naar de groeiplaats van de bomen. Een groeiplaats is zo ingericht dat er heel veel water kan worden opgeslagen. Klimaatbomen beperken hittestress en langdurige droogte, maar ook wateroverlast. En zijn zo een antwoord op ons veranderende klimaat.

Lees het hele bericht op de website van de gemeente Ermelo.

2 gedachten over “Bedrijventerrein Kerkdennen Ermelo verkeersveilig, vitaal en duurzaam”

  1. Pingback: spa music

  2. Pingback: Kitchen Remodeling Service in Las Vegas

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud