Aan de slag met je tuin? Bekijk deze inspirerende voorbeelden!

Wat kun je allemaal in je tuin doen om deze klimaatvriendelijk te maken? Een aantal inwoners geven een kijkje in hun tuin en delen hun ervaringen. Ook aan de slag met je tuin? Sinds maart kun je ook subsidie aanvragen voor je tuin.

Familie Soors d’Ancona – Harderwijk
“Onze tuin was eerst een kale vlakte, maar we hebben nu in de voortuin een wadi aangelegd. Met een aantal oude bouwmaterialen hebben we een beekje gemaakt, een kuil gegraven en vol gezet met sterke planten die goed tegen droogte kunnen (en af en toe een dagje onder water kunnen staan.”

“Het resultaat? Een prachtig bloeiende voortuin van april tot november. In de winter blijven de planten ook staan, zodat insecten een veilige plek hebben. We hebben maar 2x een half uur onkruid gewied dit jaar. Verder is het zo dichtgegroeid dat we niks hoeven te doen!”

“Onze tip? Denk eens na over een wadi. Het werk valt mee en je hebt er zoveel plezier van!”

Familie Soors d’Ancona

Ingrid Klooster – Harderwijk
“Ik heb de regenwaterpijp afgekoppeld. Nu loopt het regenwater de borders in en doen de planten het beter. Volgend jaar komen ook aan deze (andere) kant van de pijp planten te staan, zodat je de pijp niet meer ziet.”

“Ik vind het heel belangrijk dat er meer planten groeien, zodat bijen en vlinders voedsel vinden. Zonder insecten stort uiteindelijk de natuurlijke kringloop in en wordt onze voedselvoorziening bedreigd. Groen is gezond, zorgt voor ontspanning en verlaagt de temperatuur.”

“Mijn tip? Haal de tegels uit je tuin en zet er vaste, sterke planten in die niet al te veel water nodig hebben.”

Ingrid Klooster

Alwin van den Nagel – Nunspeet
“Ik heb een groendak op het dak van mijn schuur gelegd. Dit houdt in dat ik een sedumlaag over mijn gewone EPDM-dakbedekking heb gelegd.”

“Ik vind het een frisse verschijning, zo tussen de grijze en zwarte daken. Het breekt het grauwe beeld. Zelf heb ik een kleine tuin en met een stukje terras blijft er weinig ruimte over voor groen. Sedum haalt CO2 en fijnstof uit de lucht. Wie wil er nou geen schonere lucht inademen? Daarnaast houdt het dak ook veel regenwater vast en blijft er niet los op liggen. Wanneer water op je dak blijft liggen, tast dit de dakbedekking aan. Tot slot isoleert het je dak ook nog eens.”

Mijn tip? Verdiep je er eens in, er is veel mogelijk! Ik vond het een hele fijne manier om (op kleine schaal) iets ‘groens’ te doen.

Alwin van den Nagel

6 gedachten over “Aan de slag met je tuin? Bekijk deze inspirerende voorbeelden!”

  1. Pingback: relaxing music sleep

  2. Pingback: Italian Cafe

  3. Pingback: background music

  4. Pingback: Learn More Here

  5. Pingback: บุหรี่นอก

  6. Pingback: แผ่นติดหลังคา HPMC

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud