Let op! deze actie is verlopen. De actie vond plaats in 2020.

Ontvang 25% korting op isolatie tijdens de isolatie-actieweken!

Wat zijn de isolatie-actieweken?
Tijdens de isolatie-actieweken van 12 t/m 31 oktober ontvang jij dubbele korting op isolatiematerialen. De actie is uitsluitend voor inwoners van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Heb jij tijdens de isolatie-actieweken isolatiemateriaal gekocht? Lever dan je bon in voor 25% korting. Dit kan t/m 15 november.

Dubbele korting, hoe werkt het?
Een bouwmarkt biedt zelf een korting zoals hier beschreven. Deze korting ontvang je bij de kassa. Daarna kun je je bon declareren op deze website en ontvang je daar bovenop nog tot 25% korting op het isolatiemateriaal.

Waar mag ik materialen kopen?
Er zijn in alle gemeenten deelnemende bouwmarkten. Deze kun je hier vinden.

Welke isolatiematerialen doen mee?
Je kunt kiezen voor tochtwering, radiatorfolie, vloer-, plafond-, wand- en dakisolatie. Lees meer over deze materialen. Let op! de actie geldt enkel voor dit isolatiemateriaal. Overige producten als magneten, plakband, balken, platen etc. die nodig zijn voor het plaatsen van het materiaal mogen niet worden gedeclareerd.

Korting op isolatie, perfect voor de doe-het-zelver!

Wist je dat 3 op de 4 huizen in Nederland niet goed zijn geïsoleerd? Geldt dat ook voor jou? Ga aan de slag en doe mee aan de Isolatie-actieweken vanaf 12 oktober t/m 31 oktober.

Een goed geïsoleerd huis houdt warmte langer vast in de winter en blijft in de zomer juist koeler! Dat je hierdoor minder hoeft te verwarmen is te merken in je portemonnee én het bespaart CO2 uitstoot.

Om je op weg te helpen met isolatie krijg je tijdens de Isolatie-actieweken 25% van je aankoopbedrag terug, met een maximum van €100! Bij een aantal bouwmarkten kun je zelfs dubbele korting krijgen!

Met deze stappen kun jij besparen op isolatie

Koop isolatiemateriaal bij één van de deelnemende bedrijven. Deze bedrijven bieden zelf ook een korting op isolatiemateriaal. Meer informatie vind je onderaan deze pagina.

Neem je aankoopbon mee.

Upload de aankoopbon en vul je gegevens in op de website.

Van Veluwe Duurzaam ontvang je nu een extra korting bovenop de korting die je van de bouwmarkt hebt gekregen. Je ontvang 25% van het aankoopbedrag terug met een maximum van €100. Dubbele korting dus!

Voor welke maatregel krijg je korting?

Vloer-, plafond-, wand- en dakisolatie

Door je huis goed te isoleren houd je je huis beter op temperatuur. De warme of koele lucht ontsnapt dan minder makkelijk naar buiten. Dat bespaart een hoop energie!

Veel oudere woningen zijn nog niet goed (genoeg) geïsoleerd. Daar valt dus nog wat te halen, want een goed geïsoleerde woning levert fijn wooncomfort op én je huis wordt voorbereid op aardgasvrij wonen. Daarbij hoef je minder te stoken en dat scheelt in de kosten!

Kosten
Onderstaande kosten zijn gebaseerd op een standaard hoekwoning met drie bewoners (bron cijfers: Milieu Centraal).

Dakisolatie

 • Gemiddelde kosten isolatiematerialen dak tussen de €6,- en €10,- per m2.
 • Besparing bij verwarmde zolder: € 700,- per jaar.

Vloerisolatie

 • Gemiddelde kosten isolatiematerialen vloer €6,- en €13,- per m2.
 • Besparing per jaar: € 230,-.

Wandisolatie

 • Gemiddelde kosten isolatiematerialen wand €6,- en €10,- per m2.
 • Gemiddelde besparing per jaar: € 780,-.

Plafondisolatie

 • Gemiddelde kosten: € 6,- euro per m2.
 • Kan worden toegepast bij garages of als je moeilijk bij de zolder kunt kan je dit doen bij het plafond eronder.
Radiatorfolie

Radiatorfolie is geschikt voor huizen die geen geïsoleerde buitenmuur hebben. Door het plakken van radiatorfolie achter de radiator zorg je ervoor dat de warmte minder makkelijk kan ontsnappen via de buitenmuur. Daarmee bespaar je dus op de stookkosten.

 • Kosten radiatorfolie: € 20,-.
 • Besparing op energie: € 10,- tot € 30,- per jaar.

Tochtwering

Door het dichten van kieren en naden voorkom je tocht in huis. Via naden en kieren gaat vaak ongemerkt veel warmte verloren. Dat betekent dat je steeds opnieuw moet verwarmen. Ook zorgen de kieren en naden voor tocht, waardoor het onaangenaam in huis wordt.

 • Kosten voor tochtwering gemiddeld: € 50,-.
 • Besparing bij oudere woning gemiddeld: € 60,- per jaar.
RD-waarde voor aardgasvrij

Isolatiematerialen hebben verschillende RD-waardes. Deze waarde geeft aan hoe goed het materiaal isoleert. Hoe hoger de waarde, hoe beter de isolatie. Vooral als je aardgasvrij gaat wonen is een hogere RD-waarde van belang. Voor wanden en vloeren houden we een minimale RD-waarde aan van 3.5-4 en voor daken 5.

Deelnemende bedrijven

Van de deelnemende bedrijven ontvang je nog een extra korting, zoals hieronder aangegeven. Aan de kassa ontvang je deze korting, daarna kun je het bonnetje declareren en ontvang je van Veluwe Duurzaam nog de extra 25% korting. Dat betekent dus een dubbele korting!

Concordia Elburg10% korting
Gamma Harderwijk15% korting
Gamma Ermelo15% korting
Karwei Harderwijk15% korting
Hubo Hattem15% korting
Praxis Nunspeet30% korting op Knauf isolatie (m.u.v. vaste lage prijs)
Praxis Wezep30% korting op Knauf isolatie (m.u.v. vaste lage prijs)
Praxis Putten30% korting op Knauf isolatie (m.u.v. vaste lage prijs)
Albouw PuttenKorting oplopend, afhankelijk van afname hoeveelheid

Veelgestelde vragen

Wat is Veluwe Duurzaam?

Veluwe Duurzaam is hét duurzaamheidsloket voor de Noord-Veluwse gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Bij ons kun je terecht met vragen over het verduurzamen van jouw huis en tuin. En ook organiseren wij leuke acties zoals de ‘isolatie-actieweken’.

Hoe werkt de dubbele korting precies?

De dubbele korting werkt zo: je koopt isolatiemateriaal bij een deelnemende bouwmarkt en ontvangt bij de kassa korting van de bouwmarkt. Hierna upload je de bon op de website van Veluwe Duurzaam. Over het bedrag min de korting ontvangt je 25% korting met een maximum van €100 euro.


Rekenvoorbeeld: je koopt voor €100 bij de Gamma Harderwijk en krijgt daar 15% korting. Bij de kassa moet je €85 afrekenen. Thuis upload je de bon op de website van Veluwe Duurzaam en je ontvangt nog 25% korting (€21.25) terug op jouw rekening. Je hebt dan dus €63.75 betaald en in totaal dus €36.25 korting gekregen!

Mag ik alleen isolatiemateriaal kopen bij deelnemende bouwmarkten?

Ja, alleen de bouwmarkten die op de website staan doen mee aan deze actie.

Mag ik alleen isolatiemateriaal kopen dat in de aanbieding is?

Nee, je mag zelf kiezen welk isolatiemateriaal je koopt ook als dit niet in de aanbieding is kunt je wel gebruik maken van de 25% geld-terug-actie.

Mag ik meerdere bonnen uploaden?

Ja, dat mag. Het kan voorkomen dat je niet meteen alles kunt kopen of dat je nog bij een andere bouwmarkt langs moet voor een bepaald product. Dan kun je gewoon meerdere bonnen uploaden. Let op: je kunt maar één keer declareren. Het is dus niet mogelijk om later nogmaals een declaratie in te dienen als je toch nog een ander product koopt. Bewaar jouw bonnen dus en declareer deze in één keer.

Waarom hebben de bouwmarkten verschillende kortingen?

Een bouwmarkt kiest zelf hoeveel korting zij bieden net als met andere acties. Vandaar dat het kortingspercentage kan verschillen per bedrijf.

Tot wanneer kan ik mijn bon declareren?

Nadat de actie is gesloten kan er nog 14 dagen een claim worden ingediend zolang het maximum beschikbare totaalbedrag niet is bereikt. De beschikbaarheid kun je vinden op de declaratiepagina.

Wat moet ik doen als het versturen van het formulier niet lukt?

Lukt het versturen van het formulier niet? Mail dan naar info@veluweduurzaam.nl en wij kijken wat er niet goed gaat.

Wat moet ik doen als ik geen bon kan uploaden?

Het uploaden kan via de upload knop. Lukt dit toch niet? Dan kun je een vinkje zetten onder de uploaden knop in het vakje ‘het lukt mij niet om de bon te uploaden’. Vul wel de rest van de gegevens in en verstuur het formulier. Je ontvangt dan informatie over hoe je jouw bon toch kunt versturen.

Mag iedereen mee doen aan deze actie?

Nee, de actie is alleen voor inwoners van Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Hoelang duurt het voordat ik mijn geld terug ontvang?

Het duurt ongeveer 8 weken voordat het geld terug op de rekening staat.

Mag ik ook producten declareren die ik nodig heb voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal?

Nee, de actie geldt enkel voor het isolatiemateriaal. Overige producten als magneten, plakband, balken, platen etc. mogen niet worden gedeclareerd.

Scroll naar top
Skip to content