Buurtgesprek Zeebuurt Aardgasvrij

Op 19 februari is er een buurtgesprek geweest. Deze werd georganiseerd door GAZ in samenwerking met Aardgasvrij Wonen Harderwijk. Het thema van deze avond was ‘Zeebuurt aardgasvrij’.

De Zeebuurt komt in aanmerking als potentiebuurt voor het project ‘Aardgasvrij Wonen Harderwijk’. Een potentiebuurt is een buurt waar aanleiding is om te gaan onderzoeken of de buurt aardgasvrij kan worden en zo ja, welk alternatief dan mogelijk is. Er is hiervoor naar 4 criteria gekeken:

  • veel huurwoningen
  • slechte energie labels
  • investeringsprogramma’s
  • Inwonersinitiatieven

Vervolgavonden
GAZ is van plan om vervolg-avonden te organiseren over steeds wisselende thema’s die een direct raakvlak hebben met het aardgasvrij worden – op termijn – van de Zeebuurt. Met de projectgroep Aardgasvrij Wonen Harderwijk is GAZ in gesprek om tot een gezamenlijke aanpak te komen om de alternatieven voor aardgas te onderzoeken voor de Zeebuurt. Buurtgesprekken hierover worden gepland zodra corona dit toestaat.

Een van de eerste onderwerpen waarmee GAZ dan aan de slag gaat, is isoleren. In de Mandenmakerstraat is er nu al een initiatief om gezamenlijk de huizen te isoleren. Wil je hierover meer informatie of aansluiten? Neem dan contact op door te mailen naar ecm.klooster@planet.nl.

Lees hier het nieuwsbericht.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud