Wil je aan de slag met het verduurzamen van je woning en willen je buren dit ook? Dan kun je kosteloos gezamenlijk een energieadviesgesprek aanvragen.

Je buren wonen vaak in een vergelijkbaarhuis en hebben daardoor vaak dezelfde vragen rondom duurzaam wonen. Door samen een gesprek aan te vragen kun je ervaringen delen en de adviseur kan jullie tips en adviezen geven. Wellicht willen jouw buren wel dezelfde maatregelen nemen en kunnen jullie gezamenlijk inkopen met korting.

Wat houdt het energieadviesgesprek in?

De adviseur neemt één uur de tijd om in een verkennend gesprek op jullie vraag (of zorg) in te gaan. Dat kan een algemene vraag zijn als: waar moeten we beginnen? Welke mogelijkheden zijn er? Wat gaat ’t kosten? Of een specifieke vraag over materialen, bedrijven of bijvoorbeeld het vergelijken van offertes.

Daarna ontvangt de hoofdaanvrager een schriftelijke samenvatting per e-mail van de belangrijkste punten van het gesprek, inclusief voor jullie situatie handige contacten en informatie over subsidies. Deze samenvatting kun je onderling met de andere buren delen.

Hoe werkt het?

1. Vraag een energieadviesgesprek aan
Vraag een energieadviesgesprek aan via deze website (zie de groene button op deze pagina).

2. Ontvang de energieadviseur aan huis
Een onafhankelijke energieadviseur komt bij één jullie thuis en geeft advies aan jou en je buren. Na dit gesprek ontvang de hoofdaanvrager een schriftelijke samenvatting per e-mail met de belangrijkste punten. In dit document vind je ook andere relevante informatie (contactpersonen en informatie over subsidies). De samenvatting kun je onderling delen met de andere buren.


Meer informatie

Waarom een adviseur?

Er zijn steeds meer duurzame oplossingen te koop. Er is veel informatie beschikbaar, maar niet alle informatie is betrouwbaar en soms tegenstrijdig of niet van toepassing op jullie situatie.
Een gesprek met een energieadviseur is handig, omdat deze ingaat op jullie situatie. Het bespaart je niet alleen veel uitzoekwerk, maar het wordt ook steeds noodzakelijker en gewoner. Daarnaast kan het zeer inspirerend zijn en jou op ideeën brengen waar je nog niet aan gedacht had!

Wat is een energieadviseur?
  • Is dagelijks met energie en gebouwen bezig en kan in korte tijd tot de kern van jouw vraag komen en een inschatting maken of een stappenplan schetsen welke oplossing het beste past bij jouw persoonlijke situatie, wensen en budget.
  • Kent de energiebesparingseffecten van maatregelen en kan deze inschatten.
  • Kent de mogelijkheden om met zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp duurzame energie te winnen en kan ook deze mogelijkheden inschatten.
  • Helpt jou verspilling van jouw investering te voorkomen.
  • Weet wat de effecten zijn op een gezond binnenmilieu en het wooncomfort, zoals geluid, voorkomen van schimmel en oververhitting van jouw woning, enz.
  • Let op financiële consequenties zoals beschikbare subsidies, terugverdientijd en waardevermeerdering van jouw huis, enz.
  • Heeft overzicht over voorbeeldprojecten in de regio en daarbuiten.
  • Heeft overzicht over de financiële regelingen (subsidies, enz.)
  • Heeft overzicht over de verschillende producten en materialen.
Wie zijn de adviseurs van Veluwe Duurzaam?

De adviseurs van Veluwe Duurzaam zijn onafhankelijk omdat zij geen belang hebben bij de verkoop van maatregelen. De door de adviseurs uitgebrachte adviezen worden door Veluwe Duurzaam gebruikt voor kennisuitwisseling tussen de adviseurs en kwaliteitsverbetering.

Scroll naar top
Skip to content