Betrokken procesbegeleiders

Yvonne

Ik krijg energie van mensen die met de energietransitie bezig zijn. Sinds 10 jaar ben ik betrokken bij energieprojecten in wijken en met het verduurzamen van onze eigen jaren ’30 woning. Mijn technische achtergrond als architect en energieadviseur helpt om bewoners de goede stappen te laten zetten. Maar ik ben vooral nieuwsgierig naar mensen en waar hun energie en talenten zitten en intrinsiek gemotiveerd een duurzaam burgerinitiatief naar een hoger plan te tillen. Het verduurzamen van woningen gaat over mensen. Die zien ook wel eens beren op de weg, maar wat als alles lukt? Zij zijn niet de eersten die versteld staan van wat een groep wijkbewoners voor elkaar kan krijgen.

Harry

Het praten over de energietransitie kost energie, maar levert ook energie op. Dat heb ik ervaren als vrijwillig jurylid voor de collectieve aanschaf van zonnepanelen in mijn eigen woonplaats. Ik krijg er energie van als ik zie dat mensen met elkaar op goede ideeën komen. Ik word er enthousiast van als het gesprek uiteindelijk leidt tot resultaten die de wereld van onze kinderen straks en de directe woonomgeving nu verbetert. Graag zet ik me in om die gesprekken te initiëren en te begeleiden. Daarbij vind ik het belangrijk dat (wijk)bewoners nauw betrokken zijn en blijven bij de uitvoering van die plannen. Als adviseur in communicatie voor non-profit organisaties zet ik mijn ervaring graag hiervoor in.

Jeroen

Duurzaamheid loont. Dat er stappen gezet moeten is de meesten inmiddels wel duidelijk. Het is veel leuker, slimmer en efficiënter om het samen te doen. Je komt tot betere ideeën, het is sneller uit te voeren en de kosten zijn per saldo lager als je gezamenlijk kennis en materialen inkoopt. Zelf heb ik het van dichtbij meegemaakt in een collectief zonnedak in onze vorige woonplaats. In een vrij korte tijd kwam het van de grond en draaide het systeem. Nu is het een voorbeeld voor andere projecten in het land. Graag laat ik zien dat het kan en wat er kan. Mijn kracht ligt in het leggen van verbindingen tussen mensen, bedrijven en (overheids)instanties. Als je de weg weet is het eigenlijk niet zo heel moeilijk. Ik loop graag met uw buren en u samen een tijdje op om te werken naar een mooi en duurzaam resultaat. 

Eva Petra

Met samenwerken kun je veel bereiken. Bij sommige mensen gaat dit vanzelf en andere hebben daar wat hulp bij nodig. Ik vind het heel leuk om groepen mensen daarin te ondersteunen en dan op zo’n manier dat het bijna niet merkbaar is. De energietransitie biedt een mooie kans om samen te werken aan een nog prettiger woonomgeving. Ik vind het leuk om daarin bij te dragen. Al 10 jaar ben ik betrokken bij allerlei initiatieven van buurten en wijken op het gebied van duurzaamheid en werk ik daarin actief samen met gemeenten. Al jaren met heel veel plezier.

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud