Activiteiten GAZ

Vervolgavonden
GAZ is van plan om vervolg-avonden te organiseren over steeds wisselende thema’s die een direct raakvlak hebben met het aardgasvrij worden – op termijn – van de Zeebuurt. Met de projectgroep Aardgasvrij Wonen Harderwijk is GAZ in gesprek om tot een gezamenlijke aanpak te komen om de alternatieven voor aardgas te onderzoeken voor de Zeebuurt. Buurtgesprekken hierover worden gepland zodra corona dit toestaat.

Een van de eerste onderwerpen waarmee GAZ dan aan de slag gaat, is isoleren. In de Mandenmakerstraat is er nu al een initiatief om gezamenlijk de huizen te isoleren. Wil je hierover meer informatie of aansluiten? Neem dan contact op door te mailen naar ecm.klooster@planet.nl.15 december – online bewonersavond

Woensdagavond 15 december vindt er voor de Zeebuurt een online-bewonersavond plaats over ‘Op weg naar een aardgasvrije Zeebuurt’. Het webinar komt in de plaats van de bewonersavond van half november, die niet doorging vanwege corona. Het buurtteam van G.A.Z. (Gasvrije Alternatieven Zeebuurt) organiseert het webinar samen met Buurkracht. Buurkracht ondersteunt het buurtteam het komende half jaar bij het maken van een buurtplan. In dit buurtplan onderzoeken buurtbewoners zelf de mogelijkheden richting een aardgasvrije Zeebuurt.

Tijdens het webinar vertelt het buurtteam over haar bevindingen: het in kaart brengen van de buurtsituatie, de resultaten van de eerdere enquête en de vervolgstappen. Ook kunnen bewoners aanhaken bij het buurtteam of het buurtpanel.

Het webinar vindt plaats op woensdagavond 15 december, 19.30 uur. Aanmelden kan hier. Je ontvangt na aanmelding per email een bevestiging en een link voor het webinar.


17 november – Burenbijeenkomst GAZ

In verband met de vernieuwde coronamaatregelen gaat de burenbijeenkomst op 17 november niet door.

Wel kunt u de online enquête blijven invullen: Harderwijk Zeebuurt (buurkracht.nl)Isolatie
voorlichtings- dagen in wijk Zeebuurt

GAZ organiseert 4 informatiezaterdagen in september en oktober voor inwoners in de gemeente Harderwijk.

Op 18 september trapt wethouder Van Bijsteren de actie af. Vervolgens worden de isolatie voorlichtingsdagen op zaterdag 25 september, 2 oktober en 9 oktober georganiseerd. De actie is tot stand gekomen in samenwerking met Veluwe Duurzaam.

Tussen 10:00 en 15:00 uur geven twee leden van het GAZ voorlichting over isolatie en ventileren in de woning.

De locaties van de info-sessies:
18 september: hoek Zeilmakerstraat / Mandenmakerstraat
25 september: hoek Ingenieur P. Callandstraat / Jan Azn. Leeghwaterstraat
02 oktober: hoek Tolstraat / Laan 1940 – 1945
09 oktober: hoek Groentjesweg / Ingenieur Lelystraat

Scroll naar boven
Ga naar de inhoud