Let op: deze actie is afgelopen. Je kunt geen bespaarset meer aanvragen.

Heb je een vraag? Wellicht ben je niet de enige. We zetten de belangrijkste vragen en antwoorden voor je op een rijtje. Wil je ons persoonlijk spreken? Neem dan contact op!

Wat zit er in de bespaarset?

In de bespaarset zit een ledlamp, stand-by-stop en een bespaarladder.

  • Ledlamp: een energiezuinige lamp die direct goed licht geeft.
  • Stand-by-stop: een aantal apparaten verbruiken nog stroom, terwijl ze ‘uit’ lijken te staan. Bijvoorbeeld bij (oudere) televisies. Met een stand-by-stop kun je gemakkelijk de stroom van een apparaat afsluiten en voorkom je sluipverbruik.
  • Bespaarladder: een bespaarladder is een handige checklist met kleine energiebesparende maatregelen die je kunt afvinken.
Wat kan ik hiermee besparen?

Vervang je een halogeenlamp voor een ledlamp? Dan kun je zo’n 70 kWh per jaar besparen (en kom je uit op 85% minder stroomverbruik). Gebruik je voortaan de stand-by-stop bij je (oude) televisie? Dan bespaar je gemiddeld zo’n 36,5 kWh per jaar. Zet je daarnaast ook andere apparaten helemaal uit (zoals koffiezetapparaat bijvoorbeeld)? Dan kun je zo’n 75 euro per jaar besparen.

Wie mag er meedoen aan de actie?

Die actie is alleen voor inwoners van de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten. De actie geldt niet voor bedrijven.

Hoe wordt de bespaarset verpakt?

Je ontvangt de bespaarset in een klein doosje. De producten worden beschermd door opvulchips die zijn gemaakt van zetmeel. Omdat de pakketjes niet door de brievenbus passen, worden ze bezorgd aan huis.

Wanneer kan ik het pakketje verwachten?

U kunt je pakketje ongeveer 3-4 weken na de aanvraag verwachten.

Tot wanneer loopt deze actie?

Het aanvragen van een pakketje kan van 15 februari 2021 tot en met 11 april 2021.

Wie bezorgen de bespaarsets?

De bespaarsets worden ingepakt door medewerkers van het dagbestedingsproject van zorgorganisatie Careander in ‘t Harde. De sets worden bezorgd door medewerkers van Inclusief Gresbo Post (een postbedrijf waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt). Met deze actie willen Veluwe Duurzaam en de gemeenten ook lokale sociale ondernemers ondersteunen.

Wat is Veluwe Duurzaam?

Veluwe Duurzaam is hét duurzaamheidsloket voor de Noord-Veluwse gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Hier kun je terecht met vragen over het verduurzamen van jouw huis en tuin. Ook organiseert Veluwe Duurzaam leuke acties zoals deze ‘WATT kun jij doen?!’-actie.

Scroll naar top
Skip to content