Let op: deze actie is afgelopen. Je kunt geen bespaarset meer aanvragen.

Bespaar nu met een ledlamp en een stand-by-stop

Vraag de gratis bespaarset aan

Vraag de gratis bespaarset aan!

Watt kun jij doen? Al met een simpele maatregel kun jij flink besparen! Zet de eerste stap door gratis de bespaarset aan te vragen. Met deze bespaarset vervang jij vast een halogeenlamp voor een veel zuinigere ledlamp en je tv staat nooit meer dag en nacht op stand-by met de stand-by-stop. Aanvragen kan tot en met 11 april.

Ontvang de bespaarset en ga direct aan de slag met energie besparen!

Vraag de bespaarset aan via het formulier.

Vul een paar gegevens in zodat we de set kunnen opsturen.

Ontvang de bespaarset binnen vier weken via de post.

Ga aan de slag met energie besparen!

Besparen doe je samen

Je zou de bespaarset voor jezelf kunnen aanvragen of voor je buren. Maar voor jezelf en je buren is nog beter! Laat daarom je buren, vrienden en familie via sociale media weten dat je meedoet aan de actie.

Watt kun jij doen?!

Bespaar nu met een ledlamp en een stand-by-stop

Veelgestelde vragen

Wat zit er in de bespaarset?

In de bespaarset zit een ledlamp, stand-by-stop en een bespaarladder.

  • Ledlamp: een energiezuinige lamp die direct goed licht geeft.
  • Stand-by-stop: een aantal apparaten verbruiken nog stroom, terwijl ze ‘uit’ lijken te staan. Bijvoorbeeld bij (oudere) televisies. Met een stand-by-stop kun je gemakkelijk de stroom van een apparaat afsluiten en voorkom je sluipverbruik.
  • Bespaarladder: een bespaarladder is een handige checklist met kleine energiebesparende maatregelen die je kunt afvinken.
Wat kan ik hiermee besparen?

Vervang je een halogeenlamp voor een ledlamp? Dan kun je zo’n 70 kWh per jaar besparen (en kom je uit op 85% minder stroomverbruik). Gebruik je voortaan de stand-by-stop bij je (oude) televisie? Dan bespaar je gemiddeld zo’n 36,5 kWh per jaar. Zet je daarnaast ook andere apparaten helemaal uit (zoals koffiezetapparaat bijvoorbeeld)? Dan kun je zo’n 75 euro per jaar besparen.

Wie bezorgen de bespaarsets?

De bespaarsets worden ingepakt door medewerkers van het dagbestedingsproject van zorgorganisatie Careander in ‘t Harde. De sets worden bezorgd door medewerkers van Inclusief Gresbo Post (een postbedrijf waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt). Met deze actie willen Veluwe Duurzaam en de gemeenten ook lokale sociale ondernemers ondersteunen.

Wat is Veluwe Duurzaam?

Veluwe Duurzaam is hét duurzaamheidsloket voor de Noord-Veluwse gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Hier kun je terecht met vragen over het verduurzamen van jouw huis en tuin. Ook organiseert Veluwe Duurzaam leuke acties zoals deze ‘WATT kun jij doen?!’-actie.

In samenwerking met:

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen