Wil je direct een aanvraag doen?

Stimuleringsregeling – stappenplan

Stappenplan – in het kort
Stap 1: Maak een account aan.
Stap 2: Vul het formulier in.
Stap 3: Veluwe Duurzaam controleert je aanvraag
Stap 4: Ga aan de slag met jouw tuin.
Stap 5: Upload de foto’s van het eindresultaat.
Stap 6. Veluwe Duurzaam controleert het resultaat en de uitvoering.
Stap 7. Na goedkeuring van de gemeente ontvang je de subsidie. 

Heb je de maatregel al uitgevoerd en ben je vergeten een vooraanvraag in te vullen? Dan kun je ook bij stap 4 beginnen en hier al jouw gegevens en informatie over de uitgevoerde maatregel invoeren.

Stappenplan – uitgebreid

1. Maak een account aan.

Een aanvraag indienen doe je door een account aan te maken en het formulier in te vullen.

Een account kun je makkelijk aan maken via de aanvraag pagina door je mailadres in te vullen en een gebruikersnaam aan te maken. Via een bevestigingsmail krijg je een wachtwoord. In jouw account kun je dan makkelijk je aanvraag indienen, terugvinden en tussentijds opslaan.

2. Dien een aanvraag in.

In je account vul je precies in wat je plannen zijn, uploadt foto’s van de huidige situatie en uploadt een schetsje. Je geeft bijvoorbeeld aan hoeveel m2 je wilt afkoppelen of hoeveel regentonnen je wilt aanschaffen. Dit is belangrijk, omdat het geld na controle voor jou wordt gereserveerd. Zo weet je zeker dat er nog subsidie beschikbaar is, voordat je een maatregel gaat uitvoeren. We houden het bedrag 12 maanden voor je vast.

Heb je vragen over het aanvraagformulier? Dan kun je van tevoren uiteraard ook al contact opnemen met Veluwe Duurzaam. Wij helpen je graag!

3. Veluwe Duurzaam bekijkt de aanvraag en laat je weten hoeveel subsidie je kunt aanvragen.

Veluwe Duurzaam controleert jouw aanvraag binnen 8 weken. We kijken bijvoorbeeld of een infiltratiekrat wel geschikt is voor jouw tuin en of je het juiste aantal vierkante meters hebt doorgegeven. Is je aanvraag volledig en voldoet het aan de voorwaarden? Dan kun je aan de slag. Aanvraag onvolledig of voldoet het niet aan de voorwaarden? Dan kun je deze gemakkelijk aanpassen en opnieuw indienen.

4. Daarna kun jij (of een hoveniersbedrijf) aan de slag met jouw tuin.

Ga aan de slag met jouw tuin of laat de werkzaamheden door een hoveniersbedrijf uitvoeren.

5. Binnen zes maanden na afronding en in hetzelfde kalenderjaar van de werkzaamheden vul je de gegevens verder aan en voeg je de foto’s toe.

Ben je klaar? Geef dit dan binnen 6 maanden (in hetzelfde kalenderjaar) na de uitvoering door. Dit doe je door simpelweg opnieuw in te loggen op jouw account. Je vult je gegevens dan verder aan en uploadt de foto’s (voor je aan de slag bent gegaan, tijdens het proces en van het eindresultaat). Let op: de foto’s van de tuin in oorspronkelijke staat (voordat je aan de slag bent gegaan) moeten wel na 1 maart 2021 zijn genomen.

Heb je producten gekocht voor een maatregel? Upload dan ook de bijbehorende bon(nen). Heb je een ondergrondse voorziening? Maak daar dan ook een foto van!

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een bepaalde maatregel niet kon uitvoeren. Dat is geen probleem. Je aangevraagde bedrag wordt dan verlaagd.
Vergeten een vooraanvraag te doen? Dan kun je alsnog een declaratie indienen als je de foto’s uploadt van je tuin vóór en na de maatregelen. We raden je echter wel aan om een vooraanvraag te doen.

6. Veluwe Duurzaam controleert jouw aanvraag.

Veluwe Duurzaam controleert de gegevens en geüploade documenten en foto’s. Heb je alles goed ingevuld? Dan krijg je hierover bericht. Via je account kun je nu met een druk op de knop het formulier naar jouw gemeente doorsturen. Zij controleren de aanvraag en keuren deze goed of af.

7. Het volledige formulier gaat naar jouw gemeente en zij betalen de subsidie.

Heb je op de knop gedrukt? Dan gaat je formulier naar je gemeente. Zij controleren je aanvraag. Soms komt de gemeente langs om bepaalde maatregelen te bekijken. Wanneer de gemeente je aanvraag heeft goedgekeurd, wordt het geld binnen 4 weken overgemaakt.

Scroll naar top
Skip to content