Wil je direct een aanvraag doen?

Stimuleringsregeling – stappenplan

Stappenplan – in het kort
Stap 1: Maak een account aan.
Stap 2: Vul het formulier in.
Stap 3: Veluwe Duurzaam controleert je aanvraag
Stap 4: Ga aan de slag met jouw tuin.
Stap 5: Upload de foto’s van het eindresultaat.
Stap 6. Veluwe Duurzaam controleert het resultaat en de uitvoering.
Stap 7. Na goedkeuring van de gemeente ontvang je de subsidie. 

Let op: dit stappenplan volg je als je de maatregelen nog moet uitvoeren in je tuin. Je kiest in het formulier dan voor ‘Ik wil een vooraanvraag doen.’
Heb je de maatregelen al uitgevoerd? Dan kies je in het aanvraagformulier voor ‘Ik heb de maatregelen al toegepast.’ Je kunt dan direct alle gegevens en bewijzen indienen.

Stappenplan – uitgebreid

1. Maak een account aan.

Een aanvraag indienen doe je door een account aan te maken en het formulier in te vullen. Een account kun je makkelijk aan maken via de aanvraag pagina.

Stap 1 – Klik op de knop ‘account aanmaken’. U komt op mijn.veluweduurzaam.nl terecht waar u op ‘nieuw account aanmaken’ kunt klikken. Vul uw e-mailadres en uw ‘weergavenaam’ in (deze mogen hetzelfde zijn) en kies een wachtwoord. Klik vervolgens op ‘Registreren’.

Stap 2 – U ontvangt nu een mail met daarin de link om het account te bevestigen. Let op, deze kan in uw spambox belanden. Als u op de blauwe regel in de mail klikt komt u weer terug op mijn.veluweduurzaam.nl. Klik op ‘inloggen’ om in te loggen op uw account.

Stap 3 – U kunt nu uw aanvraag indienen. Als u op ‘Subsidie aanvraagformulier’ klikt, komt u bij het formulier waar u de subsidie kunt aanvragen.

2. Vul het formulier in

In je account vul je precies in wat je plannen zijn, uploadt foto’s van de huidige situatie en uploadt een schetsje. Je geeft bijvoorbeeld aan hoeveel m2 je wilt afkoppelen of hoeveel regentonnen je wilt aanschaffen. Dit is belangrijk, omdat het geld na controle voor jou wordt gereserveerd. Zo weet je zeker dat er nog subsidie beschikbaar is, voordat je de maatregel gaat uitvoeren. We houden het bedrag 12 maanden voor je vast.

Heb je vragen over het aanvraagformulier? Wij helpen je graag!

3. Veluwe Duurzaam controleert je aanvraag

Veluwe Duurzaam controleert jouw aanvraag binnen 8 weken. We kijken bijvoorbeeld of een infiltratiekrat wel geschikt is voor jouw tuin en of je het juiste aantal vierkante meters hebt doorgegeven. Is je aanvraag volledig en voldoet het aan de voorwaarden? Dan kun je aan de slag. Aanvraag onvolledig of voldoet het niet aan de voorwaarden? Dan kun je de aanvraag gemakkelijk aanpassen en opnieuw indienen.

4. Ga aan de slag met jouw tuin

Ga zelf aan de slag met in je tuin of laat de werkzaamheden door een hoveniersbedrijf uitvoeren.

5. Upload de foto’s van het eindresultaat

Ben je klaar? Geef dit dan binnen 6 maanden (in hetzelfde kalenderjaar) na de uitvoering door. Dit doe je door simpelweg opnieuw in te loggen op jouw account. Je vult je gegevens dan verder aan en uploadt de foto’s (voor je aan de slag bent gegaan, tijdens het proces en van het eindresultaat). Let op: de foto’s van de tuin in oorspronkelijke staat (voordat je aan de slag bent gegaan) moeten wel na 1 maart 2021 zijn genomen.

Heb je producten gekocht voor een maatregel? Upload dan ook de bijbehorende bon(nen). Heb je een ondergrondse voorziening? Maak daar dan ook een foto van!

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een bepaalde maatregel niet kon uitvoeren. Dat is geen probleem. Je aangevraagde bedrag wordt dan verlaagd.
Vergeten een vooraanvraag te doen? Dan kun je alsnog een declaratie indienen als je de foto’s uploadt van je tuin vóór en na de maatregelen. We raden je echter wel aan om een vooraanvraag te doen.

6. Veluwe Duurzaam controleert het resultaat en de uitvoering

Veluwe Duurzaam controleert de gegevens en geüploade documenten en foto’s. Heb je alles goed ingevuld en geven we positief advies? Dan krijg je hierover bericht. Via je account kun je nu met een druk op de knop het formulier naar jouw gemeente doorsturen.

7. Na goedkeuring van de gemeente ontvang je de subsidie

Heb je op de knop ‘indienen bij gemeente’ gedrukt? Dan gaat je formulier naar je gemeente. Zij controleren je aanvraag en keuren deze goed of af. Soms komt de gemeente langs om bepaalde maatregelen te bekijken. Wanneer de gemeente je aanvraag heeft goedgekeurd, wordt het geld binnen 4 weken overgemaakt.

Scroll naar top
Skip to content