‘t Harde, 2 juli 2020  

Inwoners uit de regio die plaats- of buurtgenoten willen helpen met energie besparen kunnen aan de slag als vrijwillige energiecoach. Op maandagavond 13 juli organiseert Veluwe Duurzaam in Nunspeet een informatieavond voor de energiecoaches. Tijdens de avond is er gelegenheid om kennis te maken en wordt er informatie gegeven wat een coach doet.

De avond vindt plaats in Nunspeet in het Veluwetransferium en is voor geïnteresseerden uit de regiogemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Steuntje in de rug
Iedereen die enthousiast is over duurzaamheid en/of energiebesparing kan zich opgeven als vrijwillige energiecoach. Een energiecoach geeft net even dat steuntje in de rug om verder te komen. Bijvoorbeeld bij het invullen van een subsidieaanvraag of het begrijpen van een moeilijk opgestelde offerte.

Training
Na de kennismakingsavond op 13 juli worden de coaches uitgenodigd voor een training. Twee keer per jaar is er ook een regionaal overleg om kennis te delen en ervaringen uit te wisselen. De energiecoaches ontvangen een vrijwilligersbijdrage voor hun inzet.

Aanmelden
Iedereen die zin heeft om aan de slag te gaan als energiecoach is van harte uitgenodigd op 13 juli a.s. In verband met de coronamaatregelen moeten mensen zich hiervoor vooraf opgeven. Er is ruimte voor maximaal 20 mensen. Via www.veluweduurzaam.nl kunnen mensen zich aanmelden als energiecoach.

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen