Nunspeet Energie is op 12 april 2017 opgericht door en voor de inwoners van Nunspeet. Het bestuur werd gevormd door vijf vrijwilligers die een bijdrage wilden leveren aan een duurzaam Nunspeet voor nu en in de toekomst. Met deze vrijwilligers was iedere kern binnen de gemeente vertegenwoordigd. Vier jaar later zijn er een aantal wisselingen in het bestuur geweest. In het bestuur is nu een brede kennis en ervaring vertegenwoordigd. Wat echter onveranderd is gebleven, is de drive om een bijdrage te leveren aan een  duurzamere samenleving.

Bij de start heeft de coöperatie de focus gericht op het realiseren van zonneparken op grote daken.
Momenteel zijn de activiteiten veel breder en richt de coöperatie zich ook op het individueel opwekken van duurzame energie door het organiseren van collectieve inkoop van zonnepanelen en op het besparen van energie bijvoorbeeld door het maken van warmtescans van woningen.

Met de ervaring die Nunspeet Energie de afgelopen jaren heeft opgedaan en de kennis en ervaring die aanwezig is binnen het bestuur kan de coöperatie als partner participeren in de energietransitie om de gestelde klimaatdoelen te bereiken. Alle inwoners van Nunspeet kunnen hier aan deelnemen door lid te worden. Het lidmaatschap kost € 15,00 per jaar. Aanmelden kan via de website zonopnunspeet.nl.

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen