Heb jij de stenen uit jouw tuin vervangen door een stuk groen? Geef dan jouw ‘gewipte’ tegels door! Als jouw gemeente meedoet, worden deze opgeteld bij de tegelscore van jouw gemeente. Heeft jouw gemeente zich niet aangemeld voor het NK Tegelwippen, dan kun je alsnog meedoen. Je strijdt dan mee voor de titel ‘Publiekswipper’. 

Doet mijn gemeente mee met het NK Tegelwippen?
In de regio Noord-Veluwe doen de gemeenten Oldebroek, Putten en Hattem mee. Geef jouw tegels door als jij in één van deze gemeenten woont. Wie weet wint jouw gemeente! De gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt, maakt kans op de ‘Gouden Tegel’.

Hoe kan ik zelf meedoen?
Heb jij de tegels uit jouw (gevel)tuin vervangen door groen? Dan maak je als inwoner kans op de titel ‘Publiekswipper’! Deze prijs wordt begin oktober uitgereikt.

Waarom NK Tegelwippen?
In 2020 was de eerste editie van het NK Tegelwippen. Amsterdam en Rotterdam gingen toen de strijd aan. Dit jaar doen er zo’n 63 gemeentes mee met deze wedstrijd! Het doel? Stenen vervangen door groen, zodat tuinen voorbereid worden op hitte, droogte en hoosbuien. Extra leuk: meer groen in je tuin zorgt voor meer insecten en vogels!

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen