Een boom biedt veel voordelen voor jouw tuin. Zo neemt het veel water op tijdens een hoosbui, geeft het schaduw in de warme zomermaanden en vinden vogels en insecten er een veilig plekje. Wie een boom wil planten kan bovendien subsidie aanvragen via Veluwe Duurzaam.

De gemeenten Hattem, Harderwijk, Elburg, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Putten bieden een subsidie voor inwoners die meer groen in de tuin willen en in hun tuin meer regenwater willen opvangen. Het planten van een boom is een van de maatregelen waarvoor subsidie aangevraagd kan worden.

Voordelen
Als je een boom in je tuin plant, heb je daar meerdere voordelen van. Allereerst geeft het schaduw op warme zomerdagen. Zo krijg je op een natuurlijke manier koelte in je tuin. Ook kunnen insecten en vogels een veilig plekje vinden in de boom. Wie weet, nestelt een vogel zich wil in de boom en kun je genieten van jonge vogels die hun eerste vlieglessen krijgen. Ook onder de grond geeft een boom veel voordelen. Zo wordt regenwater beter opgevangen en kan het goed wegzakken in de bodem. Jouw tuin staat dan niet meer blank na een hoosbui. En kies je een fruitboom? Dan heb je natuurlijk ook nog eens wat lekkers uit eigen tuin!

Subsidie aanvragen
Inwoners van de zeven deelnemende gemeenten kunnen subsidie aanvragen wanneer zij een boom willen planten. Ook voor andere groene maatregelen kan er subsidie worden aangevraagd: het afkoppelen van regenwater, een groendak aanleggen, tegels vervangen door groen, een regenton plaatsen of een regenwatertank voor bijvoorbeeld het doorspoelen van het toilet.

Scroll naar top
Skip to content