Inwoner van Oldebroek? Dan kun je in oktober en november meedoen aan 2 speciale acties: de plantenactie en de regentonactie. Deze acties worden aangeboden door stichting Steenbreek en gemeente Oldebroek.

Plantenactie

Waarom een plant?
Door veel versteende tuinen blijft er nog maar weinig ruimte over voor de natuur. Wanneer er geen bloemen groeien, komen er geen insecten en kunnen (wilde) bijen en vlinders hun noodzakelijk werk niet doen. En minder insecten betekent ook minder voedsel voor vogels en vleermuizen. De bodem is de basis van elke levende tuin. Hoe meer tegels eruit en planten erin, hoe beter dus.

Je kunt kiezen uit verschillende soorten planten (ter waarde van € 4).

Over de kortingsactie
Lever op zaterdag 17 oktober tussen 9.30 en 15.00 uur één tegel of twee klinkers samen met de waardebon in en je krijgt een gratis plant ervoor terug.

Deelnemende bedrijven
’t Mulligen
Ottenweg 22
8096 PW Oldebroek

Gini’s Nursery
Industrieweg 23
8091 AX Wezep

Regentonactie

Waarom een regenton?
Wanneer je regenwater opvangt in een regenton creëer je in eigen tuin wateropslag. Dit bespaart kostbaar drinkwater omdat plant en dier kunnen drinken van gezond en gratis hemelwater. Bovendien komt het water dat je opvangt niet in het riool terecht en hoeft dus niet onnodig gezuiverd te worden

Over de kortingsactie
Lever de kortingsbon van 5 oktober t/m 14 november in bij Vatenhandel Stijf of Welkoop in Hattem en je krijgt van de gemeente direct € 20 korting op een regenton naar keuze. Online bestellen is ook mogelijk. Let op: maximaal €20 korting per huishouden. Meerdere tonnen bestellen is mogelijk.

Deelnemende bedrijven
Vatenhandel Stijf
Prins Mauritslaan 5
Wezep
www.barrelatelier.nl
Online kortingscode: RegentonOldebroek

Welkoop Hattem
Zuiderzeestraatweg 21A
8051 SL Hattem

Download kortingsbonnen

Scroll naar boven
Naar de inhoud springen